Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... χρηματιστηριακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ANTE KAI με κάποιο τρόπο, τέλος πάντων, εγκρίνεται η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη ΔΕΚΑ. Αντε και η επιτροπή βγάζει πόρισμα. Τι θα γίνει;

Απλούστατα (υποθετικά πάντα) θα μάθουμε ποιοι από την κυβέρνηση ωφελήθηκαν και πώς από το φιάσκο του Χρηματιστηρίου. Με τα λεφτά του κοσμάκη, όμως, που άκουγε τον Παπαντωνίου κι έβαζε τα χρήματά του στη Σοφοκλέους, τι θα γίνει;

Διότι, τα τελευταία, δε χρειαζόμαστε καμιά εξεταστική και καμιά επιτροπή για να μας πει τι έγιναν. Ξέρουμε και ποιοι τα πήραν και τι τα κάνουν. Το θέμα είναι, πως, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε φυσικά η Νέα Δημοκρατία έχουν θέληση να «αγγίξουν» τους μεγάλους αετονύχηδες της χρηματαγοράς.

Αυτή η ιστορία μπορεί μεν να «βολεύει» την αστυνομικής έμπνευσης αντιπολίτευση, που αναγκαστικά (ελλείψει ουσιαστικών πολιτικών διαφορών) ασκεί η Νέα Δημοκρατία, αλλά στην ουσία της «καίει» και κανείς δεν τη θέλει.

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ, τουλάχιστον, έχει δίκιο ο Σημίτης. «Δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές», δήλωσε αναφορικά με την Ολυμπιάδα του 2004! Μην ξεχνάτε, ότι είναι ανακατεμένος και ο Βενιζέλος στην υπόθεση, οπότε για χώρο, ούτε λόγος...

Βεβαίως, όλο και βρίσκει κάπου να χωθεί από εδώ κι από 'κει η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη. Βλέπετε, μεταξύ άλλων, διατηρεί και τη σιλουέτα της, οπότε... χωράει.

Πάντως, να μην απορούν οι ιθύνοντες της Ολυμπιάδας, που μόλις το ένα τρίτο από τους (ούτως ή άλλως λίγους) που είχαν δηλώσει εθελοντές για την Ολυμπιάδα, ασχολείται με την όλη ιστορία.

Με τόσα που ακούν οι άνθρωποι, με τα δισεκατομμύρια και τους παχυλούς μισθούς να κάνουν «πάρτι» στον οργανισμό, δικαίως αισθάνονται (επιεικώς) χαζοί, που δουλεύουν τσάμπα.

Ακόμα και ο Χριστόδουλος να τους τάξει θέση στον Παράδεισο - μετά την επιστράτευσή του από τη Γιάννα Αγγελοπούλου - δε βλέπουμε να καλυτερεύουν τα πράγματα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ