Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που πιάνει τόπο για το λαό

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Καβάλα μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καβάλα, με ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Θ. Χιώνης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία στις 7 Ιούλη να δυναμώσει το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η διεκδίκηση, η αντεπίθεση του λαού και της νεολαίας για τη ζωή που δικαιούμαστε, αναδεικνύοντας ότι την επόμενη μέρα θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση που θα κινηθεί στον αντιλαϊκό δρόμο που έχει διαμορφώσει η προηγούμενη, των μνημονιακών δεσμεύσεων, των αντιλαϊκών νόμων και των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Υπογράμμισε ότι το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μονοψήφια ή διψήφια, ούτε αν η ΝΔ θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή θα συγκροτήσει κυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ ή άλλες τσόντες, αλλά αυτό που κρίνεται είναι ποιος θα τους κόψει τη φόρα, ποιος μπορεί και θέλει να τους βάλει φρένο, να τους κοντράρει, να υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα μέσα και έξω από τη Βουλή, να οργανώσει την αντεπίθεση για την ανατροπή.

Ξεκαθάρισε ότι το θέμα για το λαό δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 70 ή 75 βουλευτές και από αυτήν τη σκοπιά ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη ψήφος, σε μια πολιτική δύναμη που ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξεμπέρδεψε με το παλιό, αλλά το ανέστησε, ξέπλυνε την αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τώρα αυτοί να εμφανίζονται και ως «δικαιωμένοι», αφού χαντάκωσε αριστερές ιδέες και ιδανικά, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, με τις οποίες άλλωστε μοιράζονται κοινές αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιέργησε το συμβιβασμό και έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους στη ΝΔ, τολμά σήμερα να αναπαράγει τα ΠΑΣΟΚικά διλήμματα για την επάρατο δεξιά, ενώ ο ίδιος άσκησε δεξιά πολιτική με αριστερό μανδύα. Τα ίδια άλλωστε λέγανε και οι προηγούμενοι και τελικά συγκυβέρνησαν με τη ΝΔ, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε ότι αν χρειαζόταν και υπό ιδιαίτερες συνθήκες θα συγκυβερνούσε με τη δεξιά!

Εκλεισε την ομιλία του με πλατύ κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που χρειαζόμαστε την επόμενη μέρα δεν μπορεί να δοθεί από τα κόμματα μιας χρήσης που υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης, αλλά μόνο με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που ήταν και θα παραμείνει δίπλα στο λαό, στα δίκια του, στις αγωνίες του, στη δυνατότητα να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του. Αυτή είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο, που μετράει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ