Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Πλούσια προεκλογική δραστηριότητα στη Θεσσαλία

Καθημερινές περιοδείες από τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ

Στο Οινοποιείο Τυρνάβου
Στο Οινοποιείο Τυρνάβου
Ζωντανή και πλούσια συζήτηση με εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ, νέους και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές, έχουν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στη Θεσσαλία, στη διάρκεια των καθημερινών περιοδειών τους σε χώρους δουλειάς, στις πόλεις και στα χωριά της περιοχής.

***

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναδείχθηκαν στη διάρκεια της περιοδείας των Γιώργου Λαμπρούλη, Γιάννη Αρζομανίδη και Κικής Καρυώτη, υποψήφιων βουλευτών Λάρισας με το ΚΚΕ.

Μιλώντας με εργαζόμενους του νοσοκομείου, οι υποψήφιοι βουλευτές επισήμαναν ότι η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας - Πρόνοιας, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η μείωση του μόνιμου προσωπικού, με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της εργασίας, η μείωση των μισθών, η παροχή όλο και λιγότερων εργαλείων για να επιτελέσουν το έργο τους οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, είναι πολιτική της ΕΕ, την οποία υιοθέτησαν στο σύνολό της τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προηγούμενες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν ολοένα και περισσότερο ως επιχειρήσεις, που πουλάνε υπηρεσίες σε ασθενείς - πελάτες, είτε με απευθείας πληρωμές, είτε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου
Αυτή η πολιτική - πρόσθεσαν - «δίνει χώρο» σε επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας να επενδύσουν, με σκοπό βέβαια την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους και όχι την Υγεία του λαού. Γι' αυτό αυξάνονται οι ιδιωτικές κλινικές, τα διαγνωστικά και άλλα ιδιωτικά κέντρα. Γι' αυτό τομείς λειτουργίας των νοσοκομείων δίνονται σε εργολάβους, γι' αυτό δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό, δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς τα νοσοκομεία κ.λπ.

Επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε σταθερά στον προσανατολισμό του το ζήτημα της Υγείας, κάνοντας συχνά παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής, κάλεσαν τους εργαζόμενους στις 7 Ιούλη να στείλουν μήνυμα καταδίκης των κομμάτων που αντιμετωπίζουν την Υγεία του λαού ως εμπόρευμα και να ψηφίσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατεί στον αγώνα για την Υγεία του λαού.

Σε εργοστάσια και συνεταιρισμούς

Περιοδεία στις επιχειρήσεις «Καρκανιάς», «Μπετίννα» και «Staff» πραγματοποίησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας, ενώ, μαζί με τον επίσης υποψήφιο βουλευτή Λάρισας Στέλιο Τσικριτζή, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, επισκέφτηκαν τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου.

Στο Νοσοκομείο Λάρισας
Στο Νοσοκομείο Λάρισας
Μιλώντας με τους εργαζόμενους στα τρία εργοστάσια, ο Τάσος Τσιαπλές υπογράμμισε: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τις αντεργατικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και να ισχυροποιήσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει κάθε αντεργατική πολιτική, που παλεύει στην πρώτη γραμμή των εργατικών αγώνων για τα εργατικά δικαιώματα και μέσα στη Βουλή, καταθέτοντας προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων και ανέργων. Το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για να καταφέρει η εργατική τάξη να πάρει την εξουσία και τα μέσα παραγωγής στα χέρια της, για να οικοδομήσει μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ανεργία, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Αυτή είναι η μόνη ψήφος προς όφελος των εργατικών συμφερόντων».

Στις συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Οινοποιείου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ τόνισαν ότι «το πραγματικό ζητούμενο για τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες που ψάχνουν για δουλειά με το κιάλι, τον αγρότη που βλέπει την παραγωγή του να καταστρέφεται στο έλεος των εμπόρων και των καιρικών συνθηκών, χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος, είναι να δυναμώσει την επόμενη μέρα το κόμμα που βγήκε μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου του λαού και παλεύει στο πλάι του για μια πραγματική ζωή, με αξιοπρέπεια, χωρίς φόβο».

Στην Πυροσβεστική στον Βόλο

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκαν οι Κώστας Στεργίου και Αποστόλης Ριζόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ. Συναντήθηκαν με τον διοικητή και το προσωπικό της Υπηρεσίας, όπου αναδείχθηκαν προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού, υποδομών και εξοπλισμού κ.ά.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σημείωσαν ότι είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με αυτοδύναμες κυβερνήσεις είτε συνεργασίας, ο λαός θα συνεχίσει να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις και την προώθηση μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματα στη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια. Κάλεσαν τους πυροσβέστες να στηρίξουν, να ψηφίσουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατό την επόμενη μέρα το κίνημα που θα διεκδικεί και θα οργανώνει την αντεπίθεση.

Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, μαζί με τους συνυποψηφίους τους Γιώργο Ρούσσα, Μυρτώ Ακριβού και Κωνσταντίνα Ρηγάκη, περιόδευσαν επίσης στη Νέα Αγχίαλο. Στη συζήτηση με καταστηματάρχες και επαγγελματίες της περιοχής εκφράστηκε κυρίως η μεγάλη δυσαρέσκεια για τη βαριά φορολογία που οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιβάλει στους αυτοαπασχολούμενους.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τούς κάλεσαν να μην εγκλωβιστούν στα ψευτοδιλήμματα που πλασάρει το σύστημα, προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο τους στη στήριξη της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, ή και στα κόμματα μίας χρήσης, όπως του Βελόπουλου ή του Βαρουφάκη, αλλά να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που είναι μαζί τους στη μαχητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Αλλες δραστηριότητες

Σε συγκέντρωση γυναικών στην καφετέρια της Πινακοθήκης στη συνοικία Νεάπολης μίλησε ο Γιάννης Αρζομανίδης, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ. Αναφερόμενος στις εργαζόμενες γυναίκες, επεσήμανε ότι αποτελούν «εύκολο στόχο» στην «ευέλικτη» εργασία και τόνισε:

«Οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι νέες και οι συνταξιούχοι μπορούν να κόψουν τη φόρα στα σχέδια της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, ενισχύοντας το ΚΚΕ στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για προστασία των γυναικών στην εργασία, για μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας».

Τέλος, συνάντηση με τους εργαζόμενους του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (ΕΑΚΛ) και τον διευθυντή του είχαν ο Γιώργος Λαμπρούλης και ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιοι βουλευτές Λάρισας του ΚΚΕ, μαζί με αντιπροσωπεία της ΤΟ Λάρισας της ΚΝΕ.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιτίας της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης από όλες τις κυβερνήσεις.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν να αναδείξουν μια σειρά από αιτήματα των εργαζομένων και προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΑΚΛ, όπως η έλλειψη προσωπικού, η απουσία εξειδικευμένης τεχνικής υπηρεσίας, το δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο και φυσικά η υποχρηματοδότηση. Τόνισαν ότι αυτή η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΑΚ χρειάζεται να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, καλώντας τους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ