Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Αντί προεκλογικού δεκαλέπτου...

Μοναδικοί καλλιτέχνες μιλούν με λόγια μεστά και από καρδιάς για τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ

Με έναν διαφορετικό τρόπο επιλέγει το ΚΚΕ να απευθυνθεί στο λαό με το δεκάλεπτο μήνυμα για τις εκλογές της 7ης Ιούλη.

Τέσσερις μοναδικοί καλλιτέχνες, που συμπορεύονται με το Κόμμα, η Ελένη Γερασιμίδου (υποψήφια βουλευτής Ανατ. Αττικής), η Σεμίνα Διγενή (υποψήφια βουλευτής Α' Πειραιά), ο Γιώργος Κιμούλης, ο Θάνος Μικρούτσικος (υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και ο Παύλος Ορκόπουλος (υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας) ενόψει των εκλογών μιλάνε για το ΚΚΕ, τη ζωή και τους αγώνες...

Σε ερωτήσεις που δεν ακούγονται, αλλά όλοι μπορούμε να φανταστούμε, ο καθένας με τον δικό του, μοναδικό τρόπο μοιράζεται τις σκέψεις του, ανασύρει μνήμες και βιώματα, αλλά και το τι σηματοδοτεί η στήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ σε αυτές τις συνθήκες.

Στο πιάνο μάς συνοδεύει σε όλο το δεκάλεπτο ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Θ. Μικρούτσικος, αρχικά με αυτοσχεδιασμούς της στιγμής και στη συνέχεια με τον «Μικρόκοσμο» από τον πρώτο του δίσκο, «Πολιτικά Τραγούδια», του 1975.

Ξεκινώντας από την πρώτη επαφή και γνωριμία τους με το Κόμμα, οι συμμετέχοντες μας «σεργιανούν» σε στιγμιότυπα που συγκινούν. Ακούμε, έτσι, τον Γ. Κιμούλη να θυμάται τα λόγια του πατέρα του, μέλους του ΚΚΕ, που τον μεγάλωσε με τη φράση: «Ευτυχισμένος θα είσαι μόνο αν κι όλοι οι άλλοι είναι ευτυχισμένοι». Και συνεχίζει: «Ολα αυτά τα χρόνια ακολούθησα παράλληλους βηματισμούς, δε χάθηκα όμως, ούτε ξέχασα τις αξίες μου. Επέστρεψα στον αρχικό τόπο των αξιών μου, γιατί οι αξίες δε μεταμορφώνονται ανάλογα με τις εποχές».

Και πώς να περιγράψει κανείς με μια λέξη το ΚΚΕ; «Επανάσταση», λέει η Ελένη Γερασιμίδου, «επανάσταση ή αντάρτικη καρδιά», απαντά η Σεμίνα Διγενή. «Αγώνας», λέει ο Παύλος Ορκόπουλος, που αναφέρει ότι «συναντήθηκε» με το Κόμμα στα μέσα της δεκαετίας του '70 στις οικοδομές, «όπου δούλευα για να μπορέσω να σπουδάσω». Και για τον Θ. Μικρούτσικο είναι «κόμμα αρχών, το πιο ιστορικό κόμμα της Ελλάδας και το μοναδικό που παλεύει για τους πολλούς».

Τη θέση τους παίρνουν στο σποτ, μέσα από τις αφηγήσεις, οι εικόνες του Μπελογιάννη, του Αρη, των αλύγιστων πολιτικών κρατουμένων, μιας κοπέλας από 15 έως 17 χρόνων με το δίκοχο του ΔΣΕ, θυμίζοντάς μας τη συγκλονιστική Ιστορία του Κόμματος.

Και στο διά ταύτα, μιλώντας με αμεσότητα, γιατί να στηρίξει ο άλλος το ΚΚΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Θα είναι πάντα δίπλα σου, δεν θα σε προδώσει ποτέ...», λέει ο Παύλος Ορκόπουλος. Και σύμφωνα με την Σεμίνα Διγενή, την ψήφο στο ΚΚΕ «θα τη βρεις δίπλα σου την επόμενη μέρα... Θα είναι μια ψήφος για την οποία δεν θα μετανιώσεις ποτέ...».

  • Μπορείτε να δείτε το σποτ στο portal του ΚΚΕ «902.gr»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ