Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Στις 7 Ιούλη ψήφος αντισυστημική και ανατρεπτική για να είναι πιο δυνατή η φωνή των εργαζομένων

Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Λουίζα Ράζου

Κοντά στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» βρέθηκε τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφια βουλευτή Επικρατείας.

Μιλώντας με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους, η Λουίζα Ράζου σημείωσε πως «η κατάσταση στον τομέα της Υγείας είναι κριτήριο για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για όσα λένε κι όσα κάνουν. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε βασικές κατευθυντήριες αντιλαϊκές πολιτικές που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων, και πάνω σε αυτόν τον άξονα θα συνεχίσουν». Υπογράμμισε άλλωστε ότι αυτή την πολιτική, τη μνημονιακή, την έχουν εξειδικεύσει με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του Απρίλη, έχοντας δεσμευτεί για νέα μείωση των κονδυλίων που προωθούνται για το χώρο της Υγείας. «Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σ' ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που είναι διαλυμένο, ανέφερε. "Πάρτι" για την ιδιωτική υγεία και επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς για τους εργαζόμενους στις δομές Υγείας».

Η υποψήφια του ΚΚΕ στάθηκε στην προσπάθεια που κάνει διαρκώς το ΚΚΕ για να αναδεικνύονται τα προβλήματα των εργαζομένων και να οργανώνονται οι διεκδικητικοί αγώνες τους, σημειώνοντας ότι το Κόμμα «είναι η μόνη δύναμη που σταθερά βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας, που δέχτηκε μεγάλα πλήγματα όλα αυτά τα χρόνια». Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ πρέπει να βγει πιο ισχυρό γιατί «είναι διαφορετικό να οργανώνεις αγώνες όταν είσαι πιο ψηλά». Τόνισε ακόμα ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που «λέει ότι η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα και ότι ο λαός έχει χρυσοπληρώσει μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία για να έχει υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας».


Υπογραμμίζοντας πως ο λαός «την Κυριακή έχει να διαλέξει ανάμεσα σε 4 μνημονιακά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25, και 2 ακροδεξιά που είναι ευκαιρία να μείνουν εκτός Βουλής», κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν «πόσο χρήσιμη για το λαό και τους εργαζόμενους είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μέσα σε μια τέτοια Βουλή». Τους κάλεσε στις 7 Ιούλη να ρίξουν ψήφο αντισυστημική και ανατρεπτική στηρίζοντας το ΚΚΕ, λέγοντας: «Για να είναι πιο δυνατή η φωνή των εργαζομένων, να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για το μεροκάματο, για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι αν ψηφίσουν το ΚΚΕ δίνουν μια επιταγή αγώνων, επιταγή σύγκρουσης. Ξέρουν ότι δεν θα μετανιώσουν. Γιατί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δείξει ότι υπάρχει ένας κόσμος που δεν τον βάζουν στο χέρι και δεν τα διπλώνει...».

Την εμπειρία από τη δράση των κομμουνιστών μέσα στο Σωματείο αποτύπωσε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου στον «Ευαγγελισμό», αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας. Θύμισε ότι «μέσα από τον αγώνα μας καταφέραμε να μη γίνουν απολύσεις. Μόνιμοι και επικουρικοί και εργολαβικοί, παλέψαμε όλοι μαζί». Και αναφερόμενος στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα τους εκβιάζει ότι θα απολυθούν, θύμισε την άρνηση της κυβέρνησης να τους νομιμοποιήσει. «Οταν πήγαμε 140 σωματεία στη Βουλή και απαιτήσαμε να μετατρέπονται οι συμβάσεις μετά τη διετία σε αορίστου χρόνου, μόνο το ΚΚΕ το στήριξε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι ακόμα κι αν έχουν επιφυλάξεις, ταυτόχρονα έχουν κάθε λόγο να στηρίξουν το ΚΚΕ, για να βγει ενισχυμένος ο δικός τους αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ