Τετάρτη 24 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Κάλεσμα αγώνα απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης

Ανακοίνωση με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών

Την κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι τόσο στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση όσο και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα γενικότερα, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και τις τοποθετήσεις των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, η ΔΑΣ αναφέρει ότι «αξιοποιώντας όλο το πλαίσιο και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», ο νέος υπουργός Εσωτερικών εξήγγειλε: «Οτι εξετάζονται όλες οι λύσεις για τον ΧΥΤΑ Φυλής, που σημαίνει στην πραγματικότητα ότι ανάβει το πράσινο φως για την επαναφορά των σεναρίων για τη δημιουργία των φαραωνικών εργοστασίων καύσης των μεγαλοεργολάβων. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προηγούμενη περίοδο το μόνο που έκανε για τη χωματερή ήταν να επικαιροποιεί τις εργολαβικές αναθέσεις στο 90% των δραστηριοτήτων της χωματερής και να επεκτείνει τη χωματερή προς το παλαιό λατομείο Μουσαμά.

Στο θέμα των προσλήψεων, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για προγραμματισμό με βάθος τετραετίας και λαμβάνοντας υπόψη "τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους"! Αυτό συνδυαστικά με το 1 προς 5 σημαίνει ότι οι ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες θα παραμείνουν έτσι με σαφή στόχο την απαξίωση και την ιδιωτικοποίησή τους (...)

Παρά τις ελλείψεις προσωπικού και παρά τις μηδαμινές προσλήψεις, ο υπουργός επανέφερε το θέμα της στοχοθεσίας, του νέου πειθαρχικού δικαίου και φυσικά το θέμα της αξιολόγησης, το οποίο, όπως ξέρουμε και από το παρελθόν, κρύβει από πίσω και απολύσεις. Ετσι η μνημονιακή υποχρέωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που τηρήθηκε με ευλάβεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναβαθμίζεται και επανέρχεται με τα χαρακτηριστικά που είχαμε ζήσει επί υπουργίας Μητσοτάκη.

Σημαντικά επίσης αντιδημοκρατικά στοιχεία που αναδείχτηκαν από τις προγραμματικές δηλώσεις αποτελούν η κατάργηση της απλής αναλογικής και η επιστροφή σε συστήματα νοθείας της λαϊκής βούλησης και ψήφου με άλλοθι την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.

Σε αντιδραστική κατεύθυνση είναι και η εξαγγελία για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ, γατί θα μετατρέψει τους δήμους σε φοροεισπράκτορες, πετσοκόβοντας και άλλο την ήδη πελεκημένη και από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ επιχορήγηση των δήμων.

Τέλος καμιά κουβέντα δεν ακούστηκε για αυξήσεις σε μισθούς, τουναντίον είχαμε και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που έκλεισε οριστικά και τη δικαστική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων για: Μαζικές προσλήψεις προσωπικού, ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών. Καμιά περικοπή σε ανθυγιεινό επίδομα, επέκτασή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Ενίσχυση των μέτρων αποφυγής των εργατικών ατυχημάτων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διακήρυξη της ΔΑΣ για το 44ο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ (2018-01-18 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στην αποχή παρά την ανοιχτή υπονόμευση του αγώνα (2017-10-31 00:00:00.0)
Εβγαλαν ήδη πόρισμα για τις πυρκαγιές που θα ξεσπάσουν (2000-05-26 00:00:00.0)
Αντιπυρικά μέτρα (2000-02-23 00:00:00.0)
Κάψτε τα όλα! Είστε αθώοι! (1999-01-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ