Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη

Τη συγκέντρωση διοργανώνει, στις 29 Νοέμβρη, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΓΣΕΒΕΕ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί, την ερχόμενη Πέμπτη 29 Νοέμβρη, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για το διάστημα Νοέμβρης 2001 - Γενάρης 2002, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο). Το βασικό περιεχόμενο της κινητοποίησης αυτής, και των άλλων που θα ακολουθήσουν, είναι:

  • Το άδικο φορολογικό σύστημα.
  • Η χρηματοδοτική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
  • Η λήψη μέτρων ενάντια στην ανεξέλεγκτη εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού κλπ.

Για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης και την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή, η ΟΒΣΘ συγκάλεσε σύσκεψη των Ομοσπονδιών της Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο. Την υποστήριξή του στην κινητοποίηση της Πέμπτης έχει εκφράσει το ΕΚΘ, ενώ συμμετοχή σ' αυτήν έχουν δηλώσει η ΟΕΒΕ Σερρών, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θεσσαλονίκης.

  • Σχολιάζοντας την ουσία και το περιεχόμενο του κρατικού προϋπολογισμού 2002, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, η ΟΒΣΘ, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός «διαιωνίζει τη φορολογική αδικία και τις μονόπλευρες θυσίες σε βάρος των αδύνατων οικονομικά στρωμάτων». Η ανακοίνωση καταλήγει με την κατηγορηματική δήλωση ότι οι ΕΒΕ δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν άλλο τον εμπαιγμό των κυβερνώντων σε βάρος τους και ότι στις 29/11 θα δώσουν το δυναμικό και αγωνιστικό τους «παρών» και το καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «η κατάσταση δεν πάει άλλο...».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ