Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Δυνάμωσε» χτες το μπλόκο

«Δυνάμωσε» χτες το αγροτικό μπλόκο στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, ενώ οι βαμβακοπαραγωγοί και καπνοπαραγωγοί έκλεισαν προειδοποιητικά το δρόμο για λίγη ώρα, δηλώνοντας ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να πετύχουν ικανοποιητικές τιμές για τα προϊόντα τους.

Στους αγρότες που έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα κατά μήκος του δρόμου Θεσσαλονίκης - Εδεσσας προστέθηκαν χτες δεκάδες άλλοι αγρότες με τα τρακτέρ τους από το Αδενδρο και άλλα γειτονικά χωριά. Παρά το δριμύ ψύχος, οι παραγωγοί έδειχναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους για να μην περάσουν οι αντιαγροτικοί κανονισμοί και να αυξηθεί το πλαφόν παραγωγής. Επίσης, ζητούν να καταργηθούν τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας στο βαμβάκι για όλους τους παραγωγούς για τα πρώτα 100 ιδιόκτητα και 150 ενοικιασμένα στρέμματα και να παραλάβουν άμεσα τα εκκοκκιστήρια όλη την παραγωγή του προϊόντος.

Αλλά και στις πλατείες πολλών άλλων χωριών του νομού Θεσσαλονίκης, όπως στη Χαλάστρα, στα Κύμινα, στα Μάλγαρα, στην Επανωμή παρέμεναν και χτες για τέταρτη μέρα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους.

Στα Γιαννιτσά πραγματοποιείται παναγροτική σύσκεψη την Κυριακή στις 4 το απόγευμα, όπου αναμένεται να επιλεγούν οι μορφές αγώνα με τις οποίες θα αντιδράσουν οι αγρότες του νομού Πέλλας στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Τη σύσκεψη διοργανώνουν οι δύο ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων του νομού και η Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτρόφων Πέλλας και Κιλκίς. Από χτες αγροτικά στελέχη περιοδεύουν στα χωριά και ενημερώνουν τους παραγωγούς για τη σύσκεψη στα Γιαννιτσά, τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι οι αγρότες να αντιδράσουν ώστε να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών. Από τη μια οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και από την άλλη οι εξευτελιστικές τιμές πώλησης των κτηνοτροφικών προϊόντων, οδηγούν στην απόγνωση πολλούς κατοίκους των ορεινών - ημιορεινών χωριών και της Πέλλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ