Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«Βέτο» στη συναίνεση και τον αποπροσανατολισμό

Να μη στηρίξουν τη λογική της συναίνεσης παρέχοντας στήριξη στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική καλεί τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους του Ηρακλείου Κρήτης η Δημοκρατική Κίνηση ΕΒΕ (ΔΗΚΕΒΕ), να μη δώσουν την ψήφο τους στις παρατάξεις που στηρίζουν την πολιτική της βίαιης συρρίκνωσης των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και προχώρησαν στη σύσταση κοινού ψηφοδελτίου για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει ότι οι ΠΑΣΚΕΒΕ, ΔΑΚΜΜΕ και ΑΣΚΜΜΕ συνεπικουρούν την κυβέρνηση στην εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης που εκπορεύεται από την ΕΕ και οδηγεί στη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια, στη μονοπώληση της αγοράς, αυξάνοντας τα βάρη για τους ΕΒΕ και την εξάρτηση από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ανοίγοντας το δρόμο για το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας. «Την αντιλαϊκή πολιτική της η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να την εφαρμόσει εάν δεν είχε βοηθούς μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που δε χάνουν ευκαιρία να αναπαράγουν τις αυταπάτες της "ελεύθερης αγοράς" και προσπαθούν να πείσουν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες ότι στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες για όλους», τονίζει η ΔΗΚΕΒΕ.

Μπροστά στις επικείμενες εκλογές, οι παρατάξεις αυτές, καταγγέλλει η ΔΗΚΕΒΕ, διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις να εγκλωβιστούν όλοι οι μικρομεσαίοι στη λογική ότι έχουν ίδια συμφέροντα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οτι θύτες και θύματα αυτής της πολιτικής έχουν κοινά συμφέροντα. Στόχος τους είναι, συνεχίζει, να εγκλωβίσουν τις όποιες αγωνιστικές δυνάμεις υπάρχουν και αντιστέκονται, να τις οδηγήσουν στο συμβιβασμό και στη συναίνεση με την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί τους ΕΒΕ, παρόλο που οι προσπάθειες που έκανε να διαμορφωθεί ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο δεν καρποφόρησαν, να μην αποδεχτούν τη λογική του συμβιβασμού. Να μην στηρίξουν το ενιαίο ψηφοδέλτιο με την ψήφο τους, να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα από κοινού με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, ενάντια στη μονοπωλιακή βαρβαρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ