Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απίστευτη περιπέτεια εγκύου με εκλαμψία

Χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το μαιευτήριο «Ελενα»

Μια έγκυος μετανάστρια, που έπαθε εκλαμψία, εκτός απ' τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή και το παιδί της, έζησε την «Οδύσσεια» της ταλαιπωρίας πριν και μετά τη σωτηρία της. Εκτός από την εκλαμψία, είχε την ατυχία να γίνει λάθος η πρώτη διάγνωση και στη συνέχεια - μετά τη σωτηρία της, να ταλαιπωρείται μεταφερόμενη εγχειρημένη από εδώ κι από κει, επειδή δεν υπήρχε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η παθούσα είναι η Μαντλίν Κολάδο, 33 χρόνων απ' τις Φιλιππίνες, που ήταν στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και εργάζεται ως οικιακή βοηθός σε σπίτι στον Αγιο Στέφανο. Ολα ξεκίνησαν προχτές το μεσημέρι που παρουσίασε άσχημα συμπτώματα. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Εγινε διάγνωση για επιληπτική κρίση και της δόθηκαν τα απαραίτητα φάρμακα. Λόγω της εγκυμοσύνης, μεταφέρθηκε στο εφημερεύον μαιευτήριο «Ελενα», όπου οι γιατροί την αντιμετώπισαν ως περιστατικό επιληψίας.

Στη συνέχεια, επειδή δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο «Ελενα», μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα», που δεν εφημέρευε. Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του «Ελενα» Πέτρος Γεωργούλας, «είχε γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με το "Αλεξάνδρα" για να δεχτεί στη ΜΕΘ την έγκυο γυναίκα, αλλά κατά ανεξήγητο τρόπο η γυναίκα μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο "Παμμακάριστος"».

Από εκεί μεταφέρθηκε και πάλι στο μαιευτήριο «Ελενα», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πλέον ότι πρόκειται για εκλαμψία και την έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο. Με καισαρική έσωσαν το παιδί - ένα κοριτσάκι - και τη μητέρα, η οποία δείχνει να ξεπέρασε τον κίνδυνο.

Ομως, η ταλαιπωρία συνεχίστηκε. Χτες το μεσημέρι μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» για να έχει υποστήριξη το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο «Ελενα»...

Η δημιουργία ΜΕΘ στο «Ελενα» είναι αίτημα εδώ και μια - τουλάχιστον - δεκαετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ