Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Ανάγκη να αναζητηθούν τα πραγματικά αίτια

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή σε σχετική Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Τη «λαθρομετανάστευση» τη γεννάει η πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων των ιμπεριαλιστών με τους πολέμους, την καταλήστευση του πλούτου των χωρών και τη στήριξη αντιδημοκρατικών καθεστώτων, τόνισε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής σε παρέμβασή του σε σχετική Επερώτηση από την πλευρά της ΝΔ.

Ανέφερε ότι οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκονται μόνο στις συνέπειες της «λαθρομετανάστευσης», χωρίς όμως να αναζητούν και τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου. Κάτι τέτοιο, είπε, δεν είναι αφύσικο, αφού τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ υπηρετούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα μετά και τις 11 Σεπτέμβρη και τη στήριξή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Ο Ν. Γκατζής είπε ότι οι λαθρομετανάστες που έρχονται στη χώρα μας ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες και τόνισε ότι η δημιουργία των διάφορων γκέτο οφείλεται στην εγκατάλειψή τους από την πολιτεία κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η χώρα μας. Αναφερόμενος στον επικίνδυνο μύθο περί αυξημένης εγκληματικότητας των μεταναστών που τροφοδοτεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία επικαλέστηκε στοιχεία της Ασφάλειας Μαγνησίας σύμφωνα με τα οποία από 365 εγκληματικές ενέργειες που ερευνήθηκαν, μόνο επτά διαπράχθηκαν από αλλοδαπούς.

Αντίθετος δήλωσε ο βουλευτής και με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την επαναπροώθηση μεταναστών, λέγοντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να επιστρέφουν εκεί πολιτικοί πρόσφυγες που διώκονται στην Τουρκία. Ζήτησε δε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους λαθρομετανάστες και συγκεκριμένα να εξασφαλιστεί η διαμονή τους, η εργασία τους και τα δικαιώματά τους, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αναλάβουν το κόστος και οι ΗΠΑ και η ΕΕ που με την πολιτική τους δημιουργούν το πρόβλημα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, στην ομιλία του είπε η εγκληματικότητα των αλλοδαπών είναι σαφώς μειωμένη και ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας βρίσκονται περίπου 700.000 καταγεγραμμένοι αλλοδαποί, ενώ την περίοδο 2000-2001 έγιναν 360.000 επαναπροωθήσεις.

Οταν ρωτήθηκε από βουλευτές για την «έκθεση» για τη «17Ν» που δημοσίευσαν χτες τα ΝΕΑ, αρκέστηκε να πει ότι τον καλύπτει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση είπε ότι γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί πώς έγινε η διαρροή της «έκθεσης» και ανέφερε ότι η έρευνα για την τρομοκρατία γίνεται μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας και όχι με σενάρια και πρακτορικές μεθόδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ