Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΓΕ ΓΙΑ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ
«Να δημιουργηθούν Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού»

«Οι αμβλώσεις, διπλάσιες των γεννήσεων, εξακολουθούν να αποτελούν για τις Ελληνίδες, το κύριο μέσο αντισύλληψης!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και απαντά στο ερώτημα «γιατί τόσες χιλιάδες γυναίκες της χώρας μας καταφεύγουν στην άμβλωση;».

Η ΟΓΕ επισημαίνει ότι πίσω απ' αυτό το ερώτημα «θα βρούμε το κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα της ελλειμματικής και συνεχώς συρρικνούμενης κοινωνικής πολιτικής, που σχετίζεται με την υγεία και την παράδοσή της, σαν εμπόρευμα, στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την αναπαραγωγική διαδικασία παραδομένη στην αποκλειστική ευθύνη των γυναικών». Συγκεκριμένα, η ΟΓΕ υπογραμμίζει ότι:

  • Οι γυναίκες αγνοούν τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους αντισύλληψης, διότι λείπουν τα προγράμματα και τα Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού, ενταγμένα μέσα σ' ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα οποία θα έχουν την ευθύνη της ενημέρωσης, αλλά και της εφαρμογής της κατάλληλης αντισύλληψης.
  • Οι γυναίκες διστάζουν να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες ενός παιδιού μέσα στην ανασφάλεια που προκαλεί η ανεργία και η απειλή της, η οικονομική κρίση.
  • Οι γυναίκες βασανίζονται από το δίλημμα παιδί ή δουλιά, αφού οι κοινωνικές υπηρεσίες συνεχώς εκλείπουν, λειτουργούν ανταποδοτικά ή περνούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
  • Οι ανύπαντρες γυναίκες δεν αντέχουν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά, ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα που φέρνει η γέννηση ενός παιδιού εκτός γάμου.

Η ΟΓΕ, τέλος, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι σ' αυτό το σοβαρό πρόβλημα, προχωρώντας κατ' αρχήν στην ίδρυση Κέντρων Οικογενειακού Προγραμματισμού, ενταγμένων μέσα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ