Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Καταργούν Διευθύνσεις, απομακρύνουν υπαλλήλους

Τον κίνδυνο να ξεριζωθούν από τον τόπο τους αντιμετωπίζουν υπάλληλοι του ΕΛΤΑ στο Ανατολικό Αιγαίο. Το θέμα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Σπ. Στριφτάρης, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Μεταφορών-Επικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα το ΔΣ των ΕΛΤΑ αποφάσισε να καταργήσει την Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΔ) ΕΛΤΑ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και να τη μεταφέρει στον Πειραιά. Σε αυτήν την ΠΔ υπάγονταν οι Νομοί Λέσβου, Χίου και Σάμου. Στην έδρα της ΠΔ που καταργήθηκε υπηρετούν 12 υπάλληλοι, όλοι με τόπο καταγωγής τη Μυτιλήνη, ηλικίας 48 χρόνων και πάνω και με υπηρεσία πάνω από 27 χρόνια ο καθένας τους.

Οι κομμουνιστές βουλευτές αναφέρονται σε πληροφορίες, κατά τις οποίες το μισό προσωπικό θα απορροφηθεί στους Νομούς Λέσβου και Χίου, ίσως και Σάμου, ενώ το υπόλοιπο θα κατευθυνθεί στη νέα έδρα της ΠΔ Αιγαίου, στον Πειραιά. Προσθέτουν πως η έδρα της ΠΔ στη Μυτιλήνη συστάθηκε με βάση το νόμο που προβλέπει στην έδρα των 13 Περιφερειών της Ελλάδας να λειτουργούν ΠΔ όλων των υπηρεσιών.

«Οπως προκύπτει, αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ανάπτυξη της ζωής στην περιφέρεια και ιδίως στην παραμεθόριο, με την πολιτική που εφαρμόζει, καταργεί υπηρεσίες από αυτή και τις μεταφέρει στο κέντρο», υπογραμμίζουν και ερωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει για να μη μεταφερθεί η έδρα της ΠΔ στον Πειραιά και να μη μετατεθούν χωρίς λόγο τόσοι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ