Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 25 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»
Συμπληρώνει τα αμέτρητα κίνητρα για κερδοφόρες επενδύσεις

Στα σκαριά βρίσκονται νέες παρεμβάσεις γύρω από τις διατάξεις του υπάρχοντος λεγόμενου «επενδυτικού νόμου», με την παροχή και νέων κινήτρων και με στόχο την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων. Αυτήν τη Δευτέρα, το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί σε διαδικασία «δημόσιας διαβούλευσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ως «κράχτης» για την προσέλκυση νέων κερδοφόρων επενδύσεων, θα προβλέπονται μεταξύ άλλων η περαιτέρω άρση εμποδίων, ειδικές ρυθμίσεις για το χωροταξικό, νέες επιχειρηματικές ζώνες - πάρκα, ρυθμίσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα και άλλες παρεμβάσεις που έχουν στόχο να κινητοποιήσουν ιδιωτικά κεφάλαια, περιλαμβανομένης της μορφής των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα), όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, στο όνομα της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του λεγόμενου «αναπτυξιακού νόμου» και των βελτιώσεών του, είχε προχωρήσει σε μπαράζ παρεμβάσεων, όπως για τις λεγόμενες «στρατηγικές επενδύσεις», τις αυξημένες προκαταβολές κρατικών ενισχύσεων για επενδύσεις, φοροελαφρύνσεις που θα ξεκινάνε πριν από την ολοκλήρωση της επένδυσης, «ειδικό καθεστώς» για «ενδοομιλικές υπηρεσίες κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, η προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων προϋποθέτει τη θωράκιση του αντεργατικού οπλοστασίου με νέα μέτρα, μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, στη γραμμή της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ