Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 25 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλες φωτιές σε Κέρκυρα και Λέρο

Μεγάλες φωτιές εκδηλώθηκαν την Παρασκευή στην Κέρκυρα και στη Λέρο. Στη νότια Κέρκυρα το απόγευμα της Παρασκευής δόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εντολή εκκένωσης των οικισμών Παλαιοχώρι και Νεοχώρι, για προληπτικούς λόγους. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν προκάλεσαν επέκταση της φωτιάς, η οποία ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 15.30 της Παρασκευής στην περιοχή Κρητικά στη Λευκίμμη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο. Στις 16.30, το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε την ενίσχυση δυνάμεων στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας, με 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 2 αεροπλάνα κ.ά.

Φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή και στο Λακκί της Λέρου, όπου κατέκαιε το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού. Προληπτικά εκκενώθηκαν πτέρυγες του νοσοκομείου, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι λουόμενοι απομακρύνθηκαν από παραλία, από ένα μονοπάτι που τους οδήγησε σε ασφαλή περιοχή.

Ακόμα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ισαρης στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής, η οποία είχε ξεσπάσει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Πυρκαγιά ακόμα ξέσπασε και στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ