Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Να φύγουν τα «καζάνια του θανάτου»!

Σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., η συγκέντρωση σωματείων και φορέων στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας

Κινητοποίηση ενάντια στα «καζάνια του θανάτου» στη Δραπετσώνα διοργανώνουν σύλλογοι και μαζικοί φορείς, σήμερα Τετάρτη, στις 18.30, έξω από το πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας. Θα ακολουθήσει πορεία προς τις εγκαταστάσεις της «Oil One».

Οι φορείς διεκδικούν: «Να φύγουν τα "καζάνια του θανάτου" από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές και να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση. Αμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικός δρόμος διαφυγής κ.λπ. Αμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες».

Στην κινητοποίηση καλούν η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Γυναικείος Σύλλογος Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Η στοργή του παιδιού», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπετσώνας «Τέρψη-Χώρος» και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ