Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τα γκάλοπ «βγάζουν» υποψήφιο δήμαρχο

Τα ...γκάλοπ θα αναδείξουν τον υποψήφιο, που θα υποστηρίξει η ΝΔ για τη δημαρχία της Αθήνας, ενώ την ίδια στιγμή επανέρχεται «από το παράθυρο» η υποψηφιότητα του Ν. Χατζηνικολάου.

Ο Μ. Εβερτ, απηχώντας τις σκέψεις που επικρατούν στη Ρηγίλλης, δήλωσε χθες (στο «Σκάι») ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανακηρυχτεί η υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων είναι «μια εκτεταμένη σφυγμομέτρηση στην περιοχή του δήμου και όποιος αναδειχτεί πρώτος, αυτόν να επιλέξει το κόμμα»! Κατά τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, τα γκάλοπ πρέπει να γίνουν στα μέσα Φλεβάρη, ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις στα τέλη του ίδιου μήνα. Από την άλλη, ο Μ. Εβερτ παραδέχτηκε ότι η Ντ. Μπακογιάννη εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως καταλληλότερη επιλογή και σημείωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να αποδεχτεί και η ίδια».

Χθες, όμως, επανήλθε στο προσκήνιο η υποψηφιότητα του Ν. Χατζηνικολάου, παρόλο που ο ίδιος το διέψευσε το περασμένο Σάββατο, δηλώνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για τη δημαρχία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, σε παραπολιτικό σχόλιο των «Νέων», με τίτλο «Τα αφήνει όλα ανοιχτά», αναφέρεται ότι η δήλωση του Ν. Χατζηνικολάου είναι «με τέτοιο τρόπο διατυπωμένη, κυρίως σε ό,τι αφορά το χρόνο του ...μη ενδιαφέροντος, ώστε δεν αποκλείεται στο προσεχές μέλλον να εκδηλωθεί διάθεση μεταπήδησης από τα δημοσιογραφικά στα δημοτικά πράγματα». Και το σχόλιο καταλήγει: «Ετσι, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά σχετικά με τις προθέσεις Χατζηνικολάου, πράγμα που ασφαλώς σηματοδοτεί μεταβολή στο σημερινό του ρόλο στο "Mega", ώστε να μην προκληθεί αμφισβήτηση της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας στις πολιτικές του παρεμβάσεις». Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης των «Νέων» είναι εκ των τεσσάρων συνιδιοκτητών του «Μέγκα» και εργοδότης του Ν. Χατζηνικολάου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ