Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ανησυχία προκαλεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η νέα (μετά από περίπου τέσσερις μήνες) εξαπόλυση ρουκετών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία στη Βαγδάτη. Οι δύο ρουκέτες «Κατιούσα» έπεσαν η μία κοντά στην άκρη του κτιρίου της πρεσβείας και η άλλη τρία μέτρα μέσα από την πύλη του κτιριακού συγκροτήματος της πρεσβείας, ενώ τρίτος πύραυλος έπεσε στον ποταμό Τίγρη, δίπλα στη λεγόμενη «Πράσινη Ζώνη», όπου βρίσκονται υπουργεία και ξένες πρεσβείες.

ΜΑΪΑΜΙ.-- Χειροπέδες σε δύο μαθητές μόλις έξι ετών εντός σχολείου στο Ορλάντο της Φλόριντα των ΗΠΑ έβαλε την περασμένη Πέμπτη ένας έφεδρος αστυνομικός, που είχε αναλάβει την επιτήρηση της ασφάλειας. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, όταν προκλήθηκε σάλος από τη δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς σύλληψης.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Γερμανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες για χειραγώγηση της χρηματιστηριακής αγοράς σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της «Volkswagen», Χέρμπερτ Ντις, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Μάρτιν Βίντερκορν, και του προέδρου, Χανς Ντίτερ Πετς, αναφορικά με το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο μεταξύ, ο όμιλος «Daimler» θα πληρώσει πρόστιμο 870 εκατ. ευρώ επειδή διέθεσε στην αγορά από το 2008 οχήματα που δεν πληρούσαν τα νόμιμα πρότυπα εκπομπών ρύπων.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 41 άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Χελμάντ, μετά από αεροπορική επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων, με τη συνδρομή των ΗΠΑ, που είπαν ότι είχαν στόχο κέντρο εκπαίδευσης των Ταλιμπάν.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν χτες στο Πακιστάν, μετά από σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών, στη βόρεια περιοχή Μιρπούρ, στο Κασμίρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ