Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»
Ξεκίνησε με φόντο ΗΠΑ και Ενέργεια

Ξεκίνησε χτες η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 2019», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ. Διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, επί 24ώρου βάσης. Εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις αντίστοιχες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Τα ίδια τα αντικείμενα της άσκησης γεννούν ανησυχία, αφού όπως λέγεται από το ΓΕΕΘΑ, ανάμεσα στους κύριους σκοπούς της άσκησης είναι «η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας», αλλά και «η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των φορέων του Πολιτικού Τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων».

Η άσκηση ολοκληρώνεται στις 4 Οκτώβρη, με την τελική της φάση να υλοποιείται στη Σαμοθράκη. Μία μέρα νωρίτερα διεξάγεται νυχτερινή άσκηση στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, παρουσία - όπως λέγεται - και του πρωθυπουργού. Δεν περνά απαρατήρητο ότι η κορύφωση της πολυήμερης άσκησης εστιάζει σε μια περιοχή που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών, εφόσον προχωρούν τάχιστα τα σχέδιά τους για να εκμεταλλευτούν και παραπέρα το λιμάνι της πόλης για στρατιωτικούς και εμπορικούς σκοπούς, όπως αυτά θα επισφραγιστούν αμέσως μετά, κατά τον β' γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ