Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Φιλοπεριβαλλοντικός μανδύας σε επιχειρηματικούς σχεδιασμούς

Επίσπευση της ιδιωτικοποίησης του τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, με ταυτόχρονη αδρή επιδότηση των εμπλεκόμενων επιχειρηματικών ομίλων, ανακοίνωσε ουσιαστικά χτες ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσίασε την πολιτική της κυβέρνησης για τη διαχείριση απορριμμάτων την περίοδο 2019 - 2023.

Ο υπουργός, αφού παρουσίασε τα αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής που όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν ακολουθήσει και οι οποίες έχουν προκαλέσει πολύ χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης, παράνομες χωματερές, ταφή απορριμμάτων ως κύρια μορφή διαχείρισης των σκουπιδιών, προχώρησε σε μια σειρά από εξαγγελίες που πίσω από τον φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα κρύβουν τον πακτωλό κεφαλαίων τα οποία θα διατεθούν το επόμενο διάστημα στους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου.

Μέσα στην επόμενη τετραετία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος στοχεύει στην ενίσχυση του ποσοστού ανακύκλωσης, εφαρμογή των «καφέ κάδων» - για τα οργανικά απόβλητα - σε ολόκληρη τη χώρα και βέβαια επέκταση των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων μέσω ΣΔΙΤ, οι οποίες φυσικά θα επιδοτούνται αδρά, μέσω του ΕΣΠΑ και όχι μόνο. Οπως τόνισε συγκεκριμένα, σήμερα υπάρχουν 3 μονάδες που λειτουργούν με το μοντέλο ΣΔΙΤ, σε φάση δημοπράτησης βρίσκονται 12 έργα, 3 αναμένουν την επίλυση προβλημάτων απαλλοτρίωσης (στην Πελοπόννησο) και 5 κατασκευάζονται.

Τέλος, αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, ο Κ. Χατζηδάκης παρέπεμψε στις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο, και ενώ βέβαια ήδη έχει ληφθεί απόφαση από την προηγούμενη διοίκηση Δούρου για παράταση της χρονικής διάρκειας λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή και για δημιουργία νέας, μονιμοποιώντας τη σημερινή άθλια κατάσταση, που επιβαρύνει τη ζωή και την υγεία των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ