Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Πλατιά ενημέρωση του λαού με κλιμάκωση της συλλογής υπογραφών

Για τις μέρες της επίσκεψης Πομπέο μετατίθεται η συγκέντρωση στην Αθήνα, λόγω της γενικής απεργίας στις 2 Οκτώβρη

Τη μετάθεση της προγραμματισμένης για τις 2 Οκτώβρη συγκέντρωσης στο Πάρκο Ελευθερίας, λόγω της κήρυξης γενικής απεργίας κατά των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης την ίδια μέρα, ανακοίνωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις (εργατικά συνδικάτα - ΕΕΔΥΕ - φοιτητικοί σύλλογοι - ΟΒΣΑ - ΟΓΕ - ΑΣΓΜΕ), ωστόσο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια ενημέρωσης του λαού, ενώ θα οριστεί νέα ημερομηνία για τη συγκέντρωση, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, σε συνδυασμό με την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μ. Πομπέο στην Αθήνα.

Παράλληλα, κλιμακώνεται η καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ανανέωση της Συμφωνίας, αθροίζοντας ήδη χιλιάδες υπογραφές. Οποιος επιθυμεί μπορεί να υπογράψει και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει: «Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να δώσουν μαζικό "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση και να κλιμακώσουν την πάλη ώστε να ενημερωθεί πλατιά ο λαός μας, μέσα από συσκέψεις και συζητήσεις, για τις επικίνδυνες εξελίξεις που φέρνει η ανανέωση και επέκταση της "Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή, παντού, το κείμενο συλλογής υπογραφών, που μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι, απαιτώντας:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ KAI ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

  • Να μην ανανεωθεί - να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας".
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Σε άλλες πόλεις

Το μήνυμα του ξεσηκωμού ενάντια στην άθλια Συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά φτάνει παράλληλα απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, σε σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας αποφασίστηκαν η συμμετοχή στην καμπάνια συλλογής υπογραφών και η πραγματοποίηση πικετοφορίας τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 19.00, από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, και συλλαλητηρίου τις μέρες που θα πραγματοποιείται η επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα. Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις στο Δημοτικό και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να πάρουν αποφάσεις ενάντια στη Συμφωνία.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας, σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας (Φιλελλήνων - Δημητριάδος).

-- H Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας καλεί σε σύσκεψη αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί τα σωματεία των εργαζομένων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς των επαγγελματιών, τους συλλόγους γυναικών, γονέων και άλλους φορείς της πόλης σε σύσκεψη, αύριο Παρασκευή στις 7.30 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ