Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Πρωτοβουλίες για τη στελέχωση και 24ωρη λειτουργία του ΠΙ Γενναδίου

Πρωτοβουλίες ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφώσει στο νησί η πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας αναλαμβάνει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί σε συνέλευση κατοίκων την Κυριακή 29/9 στο δημαρχείο Γενναδίου, στις 7 μ.μ. Επίσης, καλεί άμεσα όλα τα Τοπικά Συμβούλια της νότιας Ρόδου να συνεδριάσουν και προγραμματίζει για συναντήσεις με τους προέδρους των χωριών και άλλους φορείς.

Να σημειωθεί ότι στη νότια Ρόδο, όπου τους περισσότερους μήνες του χρόνου συγκεντρώνονται πάνω από 40.000 άνθρωποι (μόνιμοι κάτοικοι, εποχικοί εργαζόμενοι, τουρίστες), η μοναδική δημόσια δομή Υγείας που υπήρχε ήταν το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, το οποίο με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού (μόνο 3 αγροτικοί ιατροί) εφημέρευε 20 μέρες το μήνα.

Πριν από ένα μήνα, με εγκύκλιο της 2ης ΥΠΕ ανακοινώθηκε ότι το ΠΙ Γενναδίου θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Οι τρεις αγροτικοί ιατροί θα πρέπει να κάνουν εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, προκειμένου να καλύψουν τα εκεί κενά. Για οποιαδήποτε υγειονομική ανάγκη, οι κάτοικοι της νότιας Ρόδου θα πρέπει να διανύσουν 45 χιλιόμετρα μέχρι το ΚΥ Αρχαγγέλου, ενώ για σοβαρότερα περιστατικά θα πρέπει να διανύσουν 100 χιλιόμετρα μέχρι το εξίσου υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Ρόδου. Οσο για ασθενοφόρα, υπάρχει ένα και μοναδικό, το οποίο δεν έχει πλήρωμα, ενώ ακόμα και ο οδηγός του είναι αποσπασμένος από τις υπηρεσίες του δήμου...

«Οι ευθύνες τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης είναι μεγάλες», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα και προσθέτει: «Η προσπάθεια των τελευταίων ημερών να τα ρίχνουν οι μεν στους δε και το ανάποδο έχει μοναδικό στόχο να παραπλανήσει τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της νότιας Ρόδου, που είναι ήδη αγανακτισμένοι».

Η Επιτροπή Αγώνα απαιτεί: Να ξαναρχίσουν οι καθημερινές εφημερίες στο ΠΙ Γενναδίου. Να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτικού - ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ, ώστε να λειτουργεί το ΠΙ Γενναδίου 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με ασθενοφόρο. Να αναβαθμιστεί το ΠΙ Γενναδίου σε Κέντρο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ