Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Το Σάββατο η πανελλαδική σύσκεψη όλων των Επιτροπών

Ενα χρόνο λειτουργίας έχει συμπληρώσει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεκάδες επιτροπές της συγκροτήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα και το Σάββατο 1η του Δεκέμβρη, πραγματοποιούν την πρώτη πανελλαδική τους συνάντηση στις δέκα το πρωί, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. Για την αναγκαιότητα της ίδρυσης και της ανάπτυξής της, μας μίλησαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Δημήτρης Μπελαντής, συνταγματολόγος και Νίκος Τσιούνης, συνδικαλιστής.

Ο Δημήτρης Μπελαντής, υπογράμμισε: «Η πανελλαδική συνάντηση γίνεται σε μια συγκυρία, εθνική και διεθνή, όπου κυριαρχούν τα ζητήματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά της "τρομοκρατίας", της συμμετοχής της χώρας μας στον πόλεμο με ευθύνη της κυβέρνησης και της πρωτοφανούς κατασταλτικής επίθεσης κατά των λαϊκών ελευθεριών και των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Η επίθεση αυτή κορυφώνεται με την έγκριση απ' το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στις 13 Δεκεμβρίου, του «ευρω - τρομονόμου», του «ευρωεντάλματος έκδοσης» και των αρμοδιοτήτων της ευρωαστυνομίας.

Παράλληλα, ετοιμάζονται και στην Ελλάδα νέα αυταρχικά μέτρα περιστολής των συναθροίσεων, διεύρυνσης του τρομονόμου στα μέτρα του ευρωπαϊκού «τρομοπλαισίου» κλπ.

Απέναντι σ' αυτήν την πραγματικότητα οι Επιτροπές από όλη την Ελλάδα θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για τη συγκυρία και τον τρόπο δουλιάς της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και για τον πανελλαδικό προγραμματισμό της (κινητοποιήσεις κατά του ευρωτρομονόμου, εκδηλώσεις ενημέρωσης κλπ.)».

Ο Νίκος Τσιούνης τόνισε ότι «τα γεγονότα που εξελίχθηκαν και εξελίσσονται στην πατρίδα μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, απέδειξαν έμπρακτα την αναγκαιότητα της δημιουργίας και της ανάπτυξης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».

Μπροστά στη νέα επίθεση που δέχονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες, η πανελλαδική συνάντηση των επιτροπών που δημιουργήθηκαν σε αρκετούς δήμους της χώρας μας, αποτελεί αναγκαιότητα. Σκοπός μας είναι η ανταλλαγή της πολύτιμης πείρας που αποκτήθηκε από την κοινή προσπάθεια, η διαμόρφωση συγκεκριμένων αιτημάτων γύρω από τους άξονες πάλης που είχε αρχικά διατυπώσει με τη διακήρυξή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση», ο συντονισμός της δράσης μας για την απόκρουση των προωθούμενων νομοθετικών τερατουργημάτων (ευρωτρομονόμος, ευρωένταλμα, ενιαία αστυνομική ομάδα Task Force, ευρωφακέλωμα, περιορισμός ή και απαγόρευση των διαδηλώσεων κ.ά.), αλλά και η αντιμετώπιση της περιστολής των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, η οποία προκύπτει από την πρακτική εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Επιδιώκουμε να βγούμε πανελλαδικά πιο δυνατοί, με την ανταλλαγή πείρας, με τη δημιουργία και νέων επιτροπών στις πόλεις που δεν υπάρχουν, με τη συμμετοχή στον κοινό μας αγώνα ανθρώπων των επιστημών και των τεχνών και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαϊκού και γενικότερα του μαζικού κινήματος.

Σήμερα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, υπάρχουν πράγματι οι δυνατότητες, αν από κοινού και οργανωμένα αντισταθούμε στη νέα επίθεση, όχι μόνο να αποτρέψουμε τη νέα επίθεση, αλλά να πετύχουμε ακόμη και διεύρυνση των κατακτήσεών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδική σύσκεψη ανασυγκρότησης στην Αθήνα (2010-06-20 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται νέα αντιδραστικά μέτρα (2007-01-17 00:00:00.0)
Εκδήλωση στο Ναύπλιο (2005-02-05 00:00:00.0)
Σύσκεψη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» (2004-09-28 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στον τρομονόμο (2004-06-18 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στα τρομονομοθετήματα (2004-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ