Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ» - «ΕΥΡΩΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ»
Εκδήλωση στο Ναύπλιο

Σήμερα, με εισηγητές τους Στρατή Κόρακα και Γιάννη Πανούση

Μια ενδιαφέρουσα - όπως αναμένεται - εκδήλωση, με θέματα συζήτησης το προωθούμενο «ευρωσύνταγμα» και τον «ευρωτρομονόμο», διοργανώνουν σήμερα η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ναυπλίου.

Στις 6:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο στο Ναύπλιο, με εισηγητές τους Στρατή Κόρακα τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και τον Γιάννη Πανούση καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (μέλη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη»), θα γίνει συζήτηση με θέμα «Από τον ευρωτρομονόμο στο ευρωσύνταγμα, τα δημοκρατικά δικαιώματα σε κίνδυνο».

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση «το ευρωσύνταγμα και ο ευρωτρομονόμος αποτελούν πρόσθετες αρνητικές εξελίξεις για τα λαϊκά δικαιώματα, εξελίξεις στις οποίες πρέπει να αντιταχθούμε». Ακόμα σημειώνεται ότι «με την υιοθέτησή τους επέρχεται σοβαρή αποδυνάμωση των πολιτικών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, πράγμα που σημαίνει ένταση του αυταρχισμού και της στρατιωτικοποίησης».

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, αναμένεται να έχουμε κι άλλες το επόμενο διάστημα, καθώς κερδίσει έδαφος ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα το κάλεσμα, που εδώ και καιρό έχει απευθύνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση», για εγρήγορση, ενημέρωση και κινητοποίηση απέναντι σε όσα αντιλαϊκά απεργάζονται οι κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ