Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΦΟΔΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Μοντέρνα μέθοδος οι «συνεντεύξεις»!

Ανυπόστατα και αστεία επιχειρήματα επιστρατεύει η κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει τη βάση σχεδίου εισβολή των γαλάζιων παιδιών στο δημόσιο τομέα, μέσω εντελώς διαβλητών και ρουσφετολογικών μεθόδων, όπως αυτής των «ατομικών συνεντεύξεων»!

Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει ότι βασική επιδίωξή της είναι η «αλλαγή των συσχετισμών» στο προσωπικό του δημοσίου, θεωρώντας μάλιστα ως περίπου αυτονόητο «δικαίωμά της» να διορίσει «τα δικά της» παιδιά, επικαλούμενη ότι «το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενοι τόσα χρόνια».

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόβαλε τη συνέντευξη των υποψηφίων ως «μοντέρνα μέθοδο» για το διορισμό στο δημόσιο, ενώ προεξόφλησε με σιγουριά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου εξαιτίας των θεατρινίστικων αντιρρήσεων βουλευτών της ΝΔ.

«Αναρωτιέμαι γιατί η αντιπολίτευση και ειδικά ο αρχηγός της, ο οποίος επαγγέλλεται τον εκσυγχρονισμό, είναι τόσο αντίθετος σε μία μέθοδο συμπληρωματικών στοιχείων, όπως είναι η συνέντευξη, για την πρόσληψη ατόμων στο δημόσιο, που εφαρμόζεται ευρύτατα και με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο», δήλωσε χτες ο Ε. Αντώναρος, μετατρέποντας ταυτόχρονα το θέμα σε δικομματική κοκορομαχία. Δε δίστασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι μέσω της συνέντευξης καταγράφονται «στοιχεία της προσωπικότητας που δεν μπορεί να καταγράφονται στα αυστηρά τυπικά προσόντα». Επικαλέστηκε ακόμα ότι οι συνεντεύξεις χρησιμοποιούνται για τις προσλήψεις στο διπλωματικό σώμα, καθώς και ότι «το ΠΑΣΟΚ άλλαξε το νόμο Πεπονή πάνω από σαράντα φορές»...

Ακόμα, δεν έδειξε καμία ανησυχία για τις «αντιδράσεις» μερίδας βουλευτών της ΝΔ, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση εξηγεί - και είμαι βέβαιος, πειστικά - για ποιο λόγο εισάγονται διάφορα στοιχεία στην εν λόγω νομοθετική ρύθμιση», ζητώντας με νόημα «να μη δραματοποιούνται απόψεις που εκφράζονται από τους βουλευτές σε μία συνάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ