Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Τους 74 έφταναν χτες οι νεκροί στην Ιαπωνία, όπου το πρόσφατο πέρασμα του τυφώνα «Χαγκίμπις» άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές, ξεμπροστιάζοντας την απουσία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας σε μια τόσο ανεπτυγμένη χώρα. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι εξακολουθούσαν να αγνοούνται.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν χτες στο Αφγανιστάν και άλλα 26 άτομα τραυματίστηκαν (ανάμεσά τους και 20 μαθητές) μετά από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό στην ανατολική επαρχία Λαγκμάν. Στόχος φαίνεται ότι ήταν το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας στην περιοχή. Την ευθύνη δεν είχε αναλάβει ακόμα κανείς, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενταση και αντεγκλήσεις με επίκεντρο τις θέσεις της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν, που θεωρείται από τα φαβορί των Δημοκρατικών για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020, επικράτησαν αργά προχτές βράδυ στο νέο ντιμπέιτ των υποψηφίων στο Γουότερβιλ του Οχάιο. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι θέσεις των υποψηφίων γύρω από τη φορολογία, το σύστημα υγειοφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφαλιστικής κάλυψης. Αντίθετα, «ενωμένοι» εμφανίστηκαν όλοι οι υποψήφιοι στο θέμα της έρευνας για πιθανή παραπομπή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης.

ΚΟΝΑΚΡΙ.-- Νοσοκομειακοί γιατροί στην πρωτεύουσα της δυτικοαφρικανικής Γουινέας, Κόνακρι, κατήγγειλαν χτες πως οι δυνάμεις ασφαλείας δολοφόνησαν εννιά διαδηλωτές και τραυμάτισαν πάνω από 70 άλλους στη διάρκεια τριήμερων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων, με αφορμή τις προσπάθειες του Προέδρου της χώρας, Ντιάλλο Μαμάντου Μπέλα, να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία.

ΑΜΜΑΝ.-- Οι αρχές της Ιορδανίας κάλεσαν χτες το Ισραήλ να απελευθερώσει άμεσα την 32χρονη Ιορδανέζα Χίμπα αλ Λαμπάντι που συνελήφθη στις 20 Αυγούστου, όταν διέσχισε εδάφη στα σύνορα της Ιορδανίας ώστε να περάσει στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης. Η παλαιστινιακής καταγωγής γυναίκα πραγματοποιεί εδώ και βδομάδες απεργία πείνας και η κατάσταση της υγείας της θεωρείται ιδιαιτέρως «εύθραυστη».

ΠΡΙΣΤΙΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Το θερμόμετρο της έντασης ανέβασε χτες ξημερώματα η επιχείρηση σύλληψης δύο Σέρβων από τις ειδικές δυνάμεις των Κοσοβάρων Αλβανών στην πόλη Βόρεια Μιτρόβιτσα, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Σέρβοι. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για την ανακάλυψη των δολοφόνων του Σέρβου πολιτικού Ολιβερ Ιβάνοβιτς, που πυροβολήθηκε θανάσιμα τον Γενάρη του 2018 έξω από τα γραφεία του κόμματός του. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αστυνομικός επιθεωρητής Ράντε Μπάσαρα, που είχε την ευθύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης Ιβάνοβιτς και θεωρείται ένοχος για απόκρυψη στοιχείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Καμία διαπραγμάτευση» μέχρι τη σύλληψη των δολοφόνων του Ιβάνοβιτς, λένε οι Σέρβοι (2018-01-18 00:00:00.0)
«Παζάρια» Νετανιάχου για τα κατεχόμενα της Δ. Οχθης (2014-01-17 00:00:00.0)
Προειδοποιητική η αναίμακτη έκρηξη; (2005-02-10 00:00:00.0)
Οι επιχειρήσεις της KFOR ανεβάζουν το θερμόμετρο... (2002-08-10 00:00:00.0)
Νέα επεισόδια έντασης... (2000-04-25 00:00:00.0)
Ψυχρότητα στις σχέσεις, παρά τις φραστικές... διαβεβαιώσεις (1996-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ