Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Ενότητα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική σ' όλες τις εκδοχές

H κοινωνική πραγματικότητα επιβάλλει την ενωτική πορεία των δυνάμεων που αντιτάσσονται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, σ' όλες τις εκδοχές, τονίστηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, στη Λάρισα, αντιπροσωπείας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, που με επικεφαλής τον Αλ. Βερναδάκη, μέλος της Γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής, πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Οπως υπογράμμισε ο Αλ. Βερναδάκης, οι συσπειρώσεις σε διάφορα ζητήματα συνενώνουν ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, Δημοκρατική Συσπείρωση, Δημοτικές Συμπαρατάξεις) και καθιστούν ρεαλιστικότερες τις πολιτικές προτάσεις για τη συγκρότηση μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και την ιμπεριαλιστική «νέα τάξη».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι θετικές κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται στον κόσμο της εργασίας, το τελευταίο διάστημα, πρέπει να εκφραστούν και σε πολιτικό επίπεδο ενόψει και των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. «Η Αριστερά - είπε χαρακτηριστικά - κάνει μεγάλες και επιτυχημένες προσπάθειες και στο κοινωνικό και στο πολιτικό επίπεδο. Μία προσπάθεια στο πολιτικό επίπεδο ήταν τις προηγούμενες εκλογές η κάθοδος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης με το ΚΚΕ και άλλων δυνάμεων. Στο κοινωνικό επίπεδο οι προσπάθειες είναι πολύ περισσότερες, όπως το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η Συσπείρωση για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, οι δημοτικές συμπαρατάξεις, οι οποίες έχουν φέρει μια άλλη πολιτική σε ό,τι αφορά τους δήμους και τις κοινότητες. Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο».

Και υπογράμμισε ότι η μετα-ΟΝΕ περίοδος, που προωθούν τα κόμματα του κεφαλαίου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), με αιχμή τη συνολική καπιταλιστική ανασυγκρότηση στο σώμα της κοινωνίας, εντείνει τις ταξικές αντιθέσεις και δυσκολεύει την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Εξέφρασε, επίσης, την αμέριστη συμπαράσταση της Κομμουνιστικής Ανανέωσης στους αγώνες της αγροτιάς, σημειώνοντας ότι «η αγροτιά πρέπει να είναι συσπειρωμένη, για να αποτρέψει τον αφανισμό της, σε ένα ευσυνείδητο, συνεπή και ατελείωτο αγώνα».

Στα προβλήματα του αγροτικού τομέα και στις προτάσεις της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, αναφέρθηκε αναλυτικότερα ο Χ. Αρχοντής, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι η όξυνσή τους δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωενωσιακό και διεθνές επίπεδο (ΚΑΠ, ΑΤΖΕΝΤΑ 2000, ΠΟΕ).

Για το τελειωτικό χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση να δώσει στην Κοινωνική Ασφάλιση μίλησε ο Απ. Παπαδόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι «οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΜΕ, είναι προτάσεις που εκφράζουν συνολικά το εργατικό κίνημα και γι' αυτό θα παλέψουμε να υιοθετηθούν από το σύνολο των εργαζομένων και ενωμένοι να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ