Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αλληλεγγύη με τους κομμουνιστές της Χιλής»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τη σχεδιασμένη, βίαιη, φασιστικού τύπου επιδρομή της Αστυνομίας στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Χιλής, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ολη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΚΝΕ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, τη σχεδιασμένη, βίαιη, φασιστικού τύπου επιδρομή της Αστυνομίας στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Χιλής που έγινε στις 28 Νοέμβρη.

Πάνω από 300 άνδρες της Αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων εισέβαλλαν στην έδρα του ΚΚ Χιλής και επιτέθηκαν με πρωτοφανή βία και χρήση δακρυγόνων στα μέλη και τα στελέχη του που βρισκόταν εκεί, τραυματίζοντας αρκετούς και συλλαμβάνοντας δεκάδες. Μεταξύ αυτών και τη ΓΓ του ΚΚ Χιλής, συντρόφισσα Γκλάντις Μαρίν.

Αυτό το περιστατικό συνέβη σε μια περίοδο που αυξάνει η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, που βρίσκεται σε εξέλιξη ο νέος γύρος ιμπεριαλιστικών πολέμων, που τα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των λαών δέχονται σφοδρή επίθεση σε όλο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση της Χιλής φέρει τεράστια και προφανή ευθύνη για αυτή την επίθεση που πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο βδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα. Η απόπειρα να τρομοκρατήσουν τους Χιλιανούς κομμουνιστές, τους εργαζόμενους και τη νεολαία θα πέσει στο κενό,.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην JJCC (Κομμουνιστική Νεολαία Χιλής), στους κομμουνιστές, στους εργαζόμενους και το λαό της χώρας. Ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας μαζί τους στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για δημοκρατία και Σοσιαλισμό».

  • Ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο έδωσαν στη δημοσιότητα η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ