Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Σήμερα η πανελλαδική συνάντηση των Επιτροπών της

Η πανελλαδική συνάντηση όλων των Επιτροπών της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», που έχουν συσταθεί σε δεκάδες πόλεις και δήμους της χώρας μας, γίνεται σήμερα στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69).

Η συνάντηση, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, στόχο έχει την ανταλλαγή της πολύτιμης πείρας απ' την κοινή προσπάθεια που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο, τη διαμόρφωση συγκεκριμένων αιτημάτων γύρω απ' τους άξονες πάλης και τη συζήτηση ενός γενικού πλαισίου συντονισμένης δράσης για το ερχόμενο διάστημα, ενόψει μάλιστα του προωθούμενου Ευρωτρομονόμου σε επίπεδο ΗΠΑ και ΕΕ, αλλά και άλλων νομοθετημάτων και πρακτικών που προωθούνται στη χώρα μας.

«Απ' τη σημερινή πανελλαδική συνάντηση η "Δημοκρατική Συσπείρωση" επιδιώκει να βγει πιο δυνατή πανελλαδικά με τη διαμόρφωση αιτημάτων πάλης, τη διεύρυνση των δυνάμεών μας και τη δημιουργία Επιτροπών και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας», σημειώνει η «Συσπείρωση» στην ανακοίνωσή της. Η προσέλευση στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. και η ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση θα λήξει στις 3.30 το μεσημέρι.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων

Στο μεταξύ προχτές το βράδυ σε εκδήλωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης των Δικηγόρων Αθήνας με θέμα «Πόλεμος και δημοκρατικά δικαιώματα» επισημάνθηκε ότι τα νέα μέτρα περιστολής των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών, που έχουν γίνει γνωστά ως «Ευρωτρομονόμος», δεν αποφασίστηκαν μετά τη δολοφονική επίθεση στις ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου. Οι ομιλητές ανέφεραν ότι είχαν υπερψηφιστεί νωρίτερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ η επίθεση στους δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον χρησιμοποιήθηκαν ως πρόφαση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Ν. Παρασκευόπουλος, Σ. Φυτράκης, Δ. Σαραφιανός και Ν. Βουλέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ