Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των κομμουνιστών στη Χιλή
  • Επιστολή διαμαρτυρίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προς τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Χιλής επέδωσε αντιπροσωπεία της ΚΕ στη χιλιανή πρεσβεία στην Αθήνα
  • Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης με τους Κομμουνιστές της Χιλής

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της παράστασης - διαμαρτυρίας στη χιλιανή πρεσβεία
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της παράστασης - διαμαρτυρίας στη χιλιανή πρεσβεία
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, επισκέφθηκε σήμερα την πρεσβεία της Χιλής στην Αθήνα, για να επιδώσει επιστολή διαμαρτυρίας της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Χιλής, για τη βάρβαρη επίθεση δυνάμεων της Αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής και τη σύλληψη και κράτηση της ΓΓ της ΚΕ Γκλάντις Μαρίν και άλλων στελεχών.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρονται τα παρακάτω:

«Προς τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Χιλής,

Αξιότιμοι κύριοι,

Το ΚΚΕ εκφράζει αποτροπιασμό και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή, βάρβαρη επίθεση δυνάμεων της Αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής.

Η σύλληψη και κράτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Χιλής, Γκλάντις Μαρίν, γνωστής προσωπικότητας στη χώρα μας και διεθνώς, των άλλων στελεχών του ΚΚ Χιλής και υποψηφίων βουλευτών, οι τεράστιες καταστροφές και η κατάσχεση ντοκουμέντων του ΚΚ Χιλής, θυμίζουν στον ελληνικό λαό τις πιο μαύρες στιγμές της φασιστικής δικτατορίας στην Ελλάδα και στη Χιλή.

Το ότι η ενέργεια αυτή, σε βάρος ενός νόμιμου, με μεγάλη επιρροή και ιστορική συμβολή κόμματος, συμβαίνει ταυτόχρονα με τη γιγαντιαία επιχείρηση αντιλαϊκών μέτρων με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας, δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανέναν.

Πρόκειται για μια πράξη που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση του χιλιανού λαού, στην κάμψη της αυξανόμενης επιρροής του ΚΚ Χιλής και του κύρους του στη χώρα και διεθνώς. Κύρος που οι Χιλιανοί κομμουνιστές κατάκτησαν με σκληρούς αγώνες για τη δημοκρατία και την τιμωρία των υπεύθυνων της φασιστικής δικτατορίας, στην οργάνωση της αντίστασης και πάλης των εργαζομένων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες συνταγές, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Ο ελληνικός λαός, οι αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης κατά του φασισμού έχουν κοινούς δεσμούς αγώνα και αλληλεγγύης με τους κομμουνιστές και τους άλλους δημοκράτες της Χιλής που δυναμώνουν αυτές τις στιγμές.

Ζητάμε από την κυβέρνηση της Χιλής τον άμεσο τερματισμό των διώξεων σε βάρος των μελών και στελεχών του ΚΚ Χιλής, την αποκατάσταση των ζημιών, την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, την εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών δράσης για τους κομμουνιστές της Χιλής.

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την καταδίκη της ενέργειας αυτής και την ανάπτυξη της αλληλεγγύης με τους κομμουνιστές της Χιλής.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ