Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Αλ. Παπαρήγα - Κ. Σκανδαλίδη

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ Σκανδαλίδη είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε τα παρακάτω:

«Είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε θέσεις, είτε γενικότερες, είτε που έχουμε επαναλάβει και στη Βουλή. Οσον αφορά στα θέματα της χρηματοδότησης των κομμάτων, εμείς θεωρούμε ότι βεβαίως η κοινωνία, οι πάντες πρέπει να ελέγχουν κόμματα, όλους. Ομως αυτός ο έλεγχος δεν μπορεί να παρεμβαίνει και να δυσκολεύει τη λειτουργία των κομμάτων. Είναι δυο διαφορετικά επίπεδα.

Ενα δεύτερο, με την ευκαιρία που μπήκε το ζήτημα των εκλογικών διαδικασιών, είναι ότι εμείς για άλλη μια φορά υπογραμμίσαμε την ανάγκη να τελειώνουμε μια και έξω με το εκλογικό σύστημα. Να υπάρχει η απλή αναλογική και να λείπουν οι άλλες παρενέργειες. Για μας είναι ένα θέμα αρχής.

Επίσης πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για τα θέματα της διοικητικής δομής. Εμείς έχουμε υπόψη γενικότερες σκέψεις που υπάρχουν, αλλά και την πολιτική της ΕΕ απέναντι στην περιφέρεια και θεωρούμε ότι το θέμα δεν είναι το τι σχήμα θα γίνει. Εμάς μας ενδιαφέρει και το "ψαχνό". Και ξέρουμε ότι όταν το "ψαχνό" δεν είναι καλό, δηλαδή η πολιτική, και το σχήμα θα έχει προβλήματα. Κυρίως όμως εμάς μας ενδιαφέρει η κατεύθυνση της πολιτικής. Επιφυλάσσομαι όμως να συζητήσουμε πιο συγκεκριμένα παραπέρα, στα πλαίσια της Βουλής και της Διακομματικής Επιτροπής, το πώς θα διαμορφωθεί αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ