Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία για εκδικητική απόλυση στην «ΠΑΣΣΙΑΣ ΑΒΕΕ»

Εκδικητική απόλυση εργαζόμενου από την εταιρεία «ΠΑΣΣΙΑΣ ΑΒΕΕ» στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οπως αναφέρει, ο εργάτης που απολύθηκε μπήκε στο στόχαστρο της εργοδοσίας «επειδή ζήτησε να δηλωθεί το εργατικό ατύχημα το οποίο υπέστη πριν λίγο διάστημα. Ενοχλούσε με τη στάση του, καθώς επισήμαινε συνεχώς την κακή κατάσταση ορισμένων μηχανών στην παραγωγή και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί για την ασφάλεια των εργαζομένων. Πρωτοστατούσε στις συζητήσεις με τους συναδέλφους του για να σταματήσει η απαράδεκτη τακτική της εργοδοσίας με την απλήρωτη εργασία τα Σάββατα».

«Η αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης βασίζεται στους μισθούς πείνας, στην εντατικοποίηση, στις απλήρωτες υπερωρίες. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, συνάδελφοι έφυγαν από το εργοστάσιο με ασθενοφόρο, μην αντέχοντας αυτές τις συνθήκες», επισημαίνει το Σωματείο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι συνολικά οι βιομήχανοι του κλάδου είδαν κατά τη διάρκεια της κρίσης τα κέρδη τους να απογειώνονται, τσακίζοντας εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και αξιοποιώντας την αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Μετά την παρέμβαση του Σωματείου στην Επιθεώρηση Εργασίας, ορίστηκε τριμερής συνάντηση στις 21/11.

Το Σωματείο απαιτεί: Αμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς με την απλήρωτη εργασία τα Σάββατα. Τήρηση του ωραρίου που προβλέπεται στη σύμβαση κάθε εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ