Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διαμαρτυρία στη διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ

Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΟΛΠ ΑΕ (ανήκει στην COSCO) έκαναν χτες εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά, στο πλαίσιο των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που είχαν αποφασίσει σε πρόσφατη σύσκεψη.

Στο επίκεντρο του προγράμματος δράσης, που θα συνεχιστεί με διαμαρτυρία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και παμπειραϊκή συγκέντρωση, βρίσκονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των λαϊκών οικογενειών της περιοχής, που συνθλίβονται από τον σχεδιασμό κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά, που έχει για κριτήριο τα κέρδη και προϋποθέτει χειρότερους όρους δουλειάς και αμοιβής, παραπέρα υποβάθμιση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Στο πλαίσιο της χτεσινής παρέμβασης, έγινε συγκέντρωση στην είσοδο της ΟΛΠ ΑΕ και ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας των συνδικάτων και των φορέων με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλθηκε η νέα επίθεση στα δικαιώματα των λιμενεργατών, αυτήν τη φορά από τον ΣΕΒ, που αξιώνει με προσφυγή στο ΣτΕ να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, επιβεβαιώνοντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη που έχει ως κίνητρο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι ασύμβατη ακόμα και με στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, και μάλιστα σε έναν κλάδο που η εντατικοποίηση «σπάει κόκαλα», με μεγάλους κινδύνους για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων.

Τα σωματεία και οι φορείς πρόβαλαν το αίτημα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς, βελτίωση των όρων δουλειάς, μέτρα προστασίας και ασφάλειας στην εργασία κ.ά. Οχυρωμένη πίσω από την αντεργατική πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η διοίκηση του Οργανισμού αρκέστηκε να πει ότι απλώς εφαρμόζει ό,τι λένε οι νόμοι ως προς τις εργασιακές σχέσεις, όπως αναφέρθηκε αργότερα, κατά την ενημέρωση των συγκεντρωμένων από την αντιπροσωπεία.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα και της προσπάθειας για οργάνωση των εργαζομένων, μπροστά και στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Θυμίζουμε ότι ανάμεσα στα αιτήματα σωματείων και φορέων είναι να φύγουν τα «καζάνια του θανάτου» από τις γειτονιές, να ανακληθούν όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, άμεσα μέτρα για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης (ΒΑΜΕ) και για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες κ.ά.

  • Τη νέα επίθεση στους λιμενεργάτες και στα ΒΑΕ καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ