Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Νέες αγωνιστικές δράσεις με αιχμή την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Από την κινητοποίηση στη διοίκηση του «Ευαγγελισμού»
Από την κινητοποίηση στη διοίκηση του «Ευαγγελισμού»
Με αίτημα αιχμής την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθώς και για μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού, με βάση τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, συνεχίστηκαν και χτες οι πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις των εργαζομένων σε μια σειρά δημόσια νοσοκομεία.

Στον «Ευαγγελισμό»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», με πρωτοβουλία του Σωματείου τους.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου και σε συμβολική κατάληψη της διοίκησης, διεκδικώντας να μη γίνουν απολύσεις συμβασιούχων, να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να πραγματοποιηθούν μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού.

Η χτεσινή ήταν η πέμπτη διαδοχική κινητοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, σε δύο μήνες απολύονται 280 καθαριστές και εργάτες, 16 επικουρικοί γιατροί. Πάνω από 30 ειδικευμένοι γιατροί και άλλοι επιστήμονες συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας ακόμα περισσότερα κενά.

Την ίδια ώρα παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες τραπεζοκόμες - μάγειροι - φύλακες, με ευθύνη εργολάβων, κυβέρνησης και διοίκησης. Παράλληλα, οι ειδικευόμενοι γιατροί εκβιάζονται για παράνομο αριθμό εφημεριών και παράνομη μείωση αριθμού εφημερευόντων, ενώ η Τεχνική, η Διοικητική Υπηρεσία και τα Εργαστήρια έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους προχώρησαν επίσης σε παρεμβάσεις στην εργολαβική εταιρεία που έχει απλήρωτους από το Σεπτέμβρη δεκάδες εργαζόμενους στη σίτιση και στη φύλαξη.

Τη Δευτέρα 11/11 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις 12 μ., στο Δώμα.

Στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου προχώρησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την άμεση πρόσληψη των 13 γιατρών στα ΤΕΠ (από τους 208 που μπλοκαρίστηκε ο διορισμός τους από την κυβέρνηση) και να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού από κλινική σε κλινική.

Αμέσως μετά, το Σωματείο και οι εργαζόμενοι «όργωσαν» όλο το νοσοκομείο, ενημερώνοντας για τα τεράστια κενά, την αιτία που τα έχει δημιουργήσει και καλώντας εργαζόμενους και ασθενείς σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14/11, με στάση εργασίας (8 π.μ. - 1 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 2η ΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι κενές πάνω από 120 θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχείς μετακινήσεις νοσηλευτών και βοηθών θαλάμου, ενώ τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας τραυματιοφορέας καλύπτει την «κίνηση» όλου του νοσοκομείου. Διατηρείται επίσης η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων. Η κατάσταση θα χειροτερέψει αν απολυθούν 14 επικουρικοί γιατροί που η σύμβασή τους λήγει μέχρι το τέλος του 2019, ενώ στο 1ο εξάμηνο του 2020 λήγει η σύμβαση επιπλέον 24 επικουρικών γιατρών.

Παραμένουν κενές 6 οργανικές θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών, παρότι οι ανάγκες θα αυξηθούν λόγω της σχεδιαζόμενης λειτουργίας αγγειογράφου και δεύτερου αξονικού τομογράφου.

Στη Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία, παραμένει η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων και οι ελλείψεις στα αντίστοιχα τμήματα καλύπτονται προσωρινά με εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ, επικουρικούς και πρακτικάριους.

Στη Σάμο

Στο μεταξύ, με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, σημειώνοντας ότι είναι η μοναδική μονάδα στο νησί που παρέχει Πρωτοβάθμια περίθαλψη. Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, δεν πρέπει να μετακινηθεί ο παιδίατρος. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του συλλόγου συναντήθηκε με την Ομοσπονδία ΑμεΑ Βόρειου Αιγαίου, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, όπως και την ανάγκη συμπόρευσης σε κοινούς αγώνες, όπως έγινε πρόσφατα με την παναιγαιακή κινητοποίηση για την Υγεία και το Προσφυγικό.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις μεγάλες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, που είναι τμήμα του Νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με διακοπή λειτουργίας απειλούνται κλινικές λόγω των μετακινήσεων γιατρών (2021-07-01 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» το Νοσοκομείο της Δράμας (2015-03-18 00:00:00.0)
Αντιδρούν στις αναγκαστικές μετακινήσεις προσωπικού (2013-06-12 00:00:00.0)
«Μπαλώματα» με προσωρινό προσωπικό (2005-09-09 00:00:00.0)
Επίσχεση εργασίας για τις εφημερίες (2004-05-22 00:00:00.0)
Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (1999-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ