Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό

Με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό λειτουργεί το Νοσοκομείων Χανίων, καθώς δεν έχουν καλυφθεί οι οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών, ενώ υπάρχουν πολλές κενές θέσεις ειδικευομένων γιατρών.

Σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν οι γιατροί του νοσοκομείου στο νομάρχη Χανίων, στους δημάρχους και τους βουλευτές του νομού και τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, αναφέρεται ότι μέχρι τώρα μερική λύση του προβλήματος έδινε η παραμονή των ειδικευομένων γιατρών, οι οποίοι αφού τελείωνε ο χρόνος ειδίκευσής τους στο νοσοκομείο παρέμεναν σε αυτό, μέχρι να διοριστούν σε άλλο νοσοκομείο του Κέντρου για να τελειώσουν την ειδικότητα. "Οι γιατροί αυτοί - συνεχίζει η επιστολή - χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι, αλλά μόνο τέτοιοι δεν είναι γιατί καλύπτουν πραγματικά κενά στα Τμήματα του νοσοκομείου".

Ωστόσο, με απόφαση του υπουργού Υγείας, μετατίθενται ένδεκα "υπεράριθμοι" ειδικευόμενοι από το Νοσοκομείο Χανίων σε Περιφερειακά Ιατρεία, όταν το νοσοκομείο έχει 21 κενές θέσεις ειδικευομένων. Οι γιατροί τονίζουν στην επιστολή ότι "θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων του νομού, αφού το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό περιστατικών και παρέχει σήμερα, τόσο δευτεροβάθμια, όσο και πρωτοβάθμια περίθαλψη".

Οι γιατροί που συνέταξαν την επιστολή ζητούν από τον υπουργό Υγείας "να ανακαλέσει την αψυχολόγητη απόφασή του, ώστε οι υπεράριθμοι γιατροί να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο, ενώ στα Περιφερειακά Ιατρεία να τοποθετηθούν γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου".Χωρίς τομογράφο

Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, το Νοσοκομείο Χανίων έμεινε ανήμερα Πρωτοχρονιάς χωρίς αξονικό τομογράφο. Η κατάσταση αυτή έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή ασθενούς, ο οποίος χρειαζόταν επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου.

Σε έγγραφό τους προς τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής, οι εφημερεύοντες γιατροί της Κλινικής αναφέρουν ότι αρχικά απευθύνθηκαν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της περιοχής, τα οποία, όμως, δεν εφημέρευαν. Στη συνέχεια, ο ασθενής διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου(ΠΕΠΑΓΝΗ) "για τη διενέργεια της εξετάσεως και τη διάγνωση, "επιστρατεύοντας" μάλιστα πλήρωμα για το ασθενοφόρο, καθώς τα υπάρχοντα πληρώματα βρίσκονταν ήδη σε περιστατικά σε διάφορα σημεία του νομού".

Οι εφημερεύοντες γιατροί της Χειρουργικής Κλινικής ζητούν άμεση πρόσληψη προσωπικού, αρκετού για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου και κατά τη διάρκεια της εφημερίας, ούτως ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ