Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οριστικά "λουκέτο" σε ασφαλιστική εταιρία

Η οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας "Εξπρές", καθώς και η σφράγιση των γραφείων της είναι νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με απόφαση του Δ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το ίδιο δικαστήριο με την υπ' αριθμόν 4952/1998 απόφασή του (επταμελή σύνθεση) έκρινε ότι:

  • Οι ασφαλιστικές εταιρίες θα πρέπει να εξασφαλίζουν με δική τους ευθύνη τη διάθεση των περιουσιακών τους στοιχείων για την κάλυψη των τεχνικών αποθεμάτων τους και να μην περιμένουν τα αποτελέσματα του κατασταλτικού ελέγχου για να συμμορφωθούν στις υποχρεώσεις τους.
  • Για την ανάκληση αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιριών δεν απαιτείται η τήρηση της προηγούμενης ακρόασης των υπεύθυνων της εταιρίας από την υπουργό Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στην ασφαλιστική εταιρία "Εξπρές" επιβλήθηκε το Νοέμβρη του 1997 από την υπουργό Ανάπτυξης η οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας, διατάχθηκε η σφράγιση των γραφείων της και χαρακτηρίστηκε ασφαλιστική τοποθέτηση όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρίας που βρίσκεται στην Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά σε βάρος της εταιρίας κρίθηκαν αναγκαία, γιατί δεν εκπλήρωνε ή παρουσίαζε μεγάλη καθυστέρηση στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πελάτες της για την καταβολή των αποζημιώσεων που είχαν συμφωνηθεί και παραβίαζε τις σχετικές διατάξεις που ισχύουν για τις ασφαλιστικές εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ