Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανέλαβαν καθήκοντα

Πέντε μέρες "ζωής" διανύουν ήδη τα νέα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια, που αναδείχτηκαν από τις εκλογές του Οκτώβρη. Από την 1η του νέου έτους ορκίστηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα οι νέες δημοτικές και νομαρχιακές αρχές, ενώ την Κυριακή, 3 Γενάρη, έγιναν οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη των νομαρχιακών και δημαρχιακών προεδρείων, εκτός από τις περιπτώσεις, που δεν έχει επικυρωθεί τελεσίδικα η εκλογή. Στην περίπτωση αυτή η θητεία των παλιών αρχών παρατείνεται ώσπου να εγκατασταθούν οι νέες.Στην πρώτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, πρόεδρος εκλέχτηκε ο Δ. Κορέλλας,νομαρχιακός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Αντιπρόεδρος ηΙωάννα Ζερβάκη,από την παράταξη που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και γραμματέας η Δ. Αγγελάκη από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Δημαιρεσίες δεν είχαμε στον Δήμο Αθηναίων, καθώς το νέο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ορκιστεί ακόμα, αφού εκκρεμεί δικαστική απόφαση για τη νομιμότητα ή μη της ανάρτησης, προεκλογικά από τον Δ. Αβραμόπουλο,πανό με το οποίο υποσχόταν τη δωρεά του ποσού των 8 εκατομμυρίων δραχμών στους άστεγους της Αθήνας.

  • Αντιδράσεις σημειώθηκαν την Κυριακή από κατοίκους διαφόρων κοινοτήτων που αντιδρούν στην αναγκαστική συνένωση των χωριών τους. Στην κοινότητα Διδύμων Αργολίδας, οι κάτοικοι προχώρησαν στην κατάληψη του κοινοτικού γραφείου. Σε κατάληψη του κοινοτικού καταστήματος προχώρησαν και οι κάτοικοι της Τσαριτσάνης Λάρισας, αρνούμενοι να παραδώσουν το αρχείο της κοινότητας στον νέο δήμο Ελασσόνας.

Την αντίθεσή τους στη συνένωση με τον Δήμο Νεάπολης εξέφρασαν και οι κάτοικοι των κοινοτήτων Βραχασίου, Μιλάτου, Λατσίδας στο Λασίθι και της κοινότητας Ανωγείων στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου, οι κάτοικοι Βραχασίου έχτισαν με τσιμεντόλιθους τα παράθυρα και την πόρτα του κοινοτικού γραφείου.

Οι κάτοικοι της κοινότητας Ανωγείων δεν προσήλθαν, όπως και τον περασμένο Οκτώβρη, στις επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη του νομάρχη Ρεθύμνου, όπου τελικά εκλέχτηκε ο Μ. Λίτινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ