Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αιολικό πάρκο κατά δάσους

Την ακύρωση των αποφάσεων της υπουργού Ανάπτυξης, με τις οποίες επιτρέπεται η εγκατάσταση σταθμών παραγωγής αιολικής ενέργειας σε δασική έκταση στην Κοινότητα Αχλαδιών του Νομού Λασηθίου Κρήτης, ζητάει, με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), δικηγόρος των Αθηνών που είναι δημότης της συγκεκριμένης κοινότητας.

Στην προσφυγή αναφέρεται ότι η έκταση, στην οποία σχεδιάστηκε η εγκατάσταση των σταθμών αιολικής ενέργειας, κάηκε τον περασμένο Ιούνη από δύο πυρκαγιές (16 και 21 Ιούνη 1998) και ότι με την υπουργική απόφαση παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος για την προστασία του δασικού μας πλούτου.

Τέλος, ο δικηγόρος στην προσφυγή του ισχυρίζεται ότι από τις πυρκαγιές κάηκε δασική έκταση 11.000 στρεμμάτων. Η πολιτεία, ενώ θα έπρεπε να φροντίσει για την αναδάσωσή τους, θα τοποθετήσει δεκάδες ανεμογεννήτριες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλη δασική έκταση. Και αυτό θα γίνει από τους δρόμους που θα διανοιχτούν, τις συμπληρωματικές εγκαταστάσεις με κτίρια για την τοποθέτηση μηχανημάτων, περιφράξεις κλπ.

Οι άδειες εγκατάστασης αιολικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής δόθηκε στις εταιρίες "Αιολικά Πάρκα Αχλαδιών ΑΕ" και "Ανεμόεσα ΑΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ