• Κορύφωση των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο στο πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη
  • - Στις 15 Γενάρη ολόκληρη η Θεσσαλία θα ζει στον παλμό της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Με νομαρχιακά συλλαλητήρια, καταλήψεις Νομαρχιών και καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας, καθώς και μπλόκα με τρακτέρ... - 1999-01-05 00:00:00.0"/>
  • Κορύφωση των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο στο πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη
  • - Στις 15 Γενάρη ολόκληρη η Θεσσαλία θα ζει στον παλμό της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Με νομαρχιακά συλλαλητήρια, καταλήψεις Νομαρχιών και καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας, καθώς και μπλόκα με τρακτέρ... - 1999-01-05 00:00:00.0" /> Αγροτικός ξεσηκωμός ξανά στη Θεσσαλία | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 5 Γενάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 11
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Αγροτικός ξεσηκωμός ξανά στη Θεσσαλία
    • Από τις 15 Γενάρη, νομαρχιακά συλλαλητήρια, καταλήψεις Νομαρχιών και καταστημάτων της ΑΤΕ, "μπλόκα" με τρακτέρ σε οδικούς κόμβους
    • Κορύφωση των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο στο πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη

    Στις 15 Γενάρη ολόκληρη η Θεσσαλία θα ζει στον παλμό της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Με νομαρχιακά συλλαλητήρια, καταλήψεις Νομαρχιών και καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας, καθώς και "μπλόκα" με τρακτέρ σε οδικούς κόμβους, οι αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν τις νέες κινητοποιήσεις τους, που άρχισαν από τον περασμένο Νοέμβρη για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

    Μετά τις 15 Γενάρη και από τις αρχές του Φλεβάρη θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων - με περιφερειακές συγκεντρώσεις και πολλές άλλες μορφές πάλης - που θα κορυφωθεί με το συντονισμό τους σε πανθεσσαλικό επίπεδο, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη. Αυτή η κορύφωση του αγώνα δεν μπορεί παρά να σημαίνει ένα προχωρημένο βήμα ανώτερης μορφής πάλης, που θα "πιέζει" πιο αποτελεσματικά την κυβέρνηση για να δοθούν άμεσες λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

    Η πορεία και η προοπτική του αγώνα των Θεσσαλών αγροτών συζητήθηκαν χτες το απόγευμα σε σύσκεψη των μελών των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Στη σύσκεψη - στην οποία η συμμετοχή των εκπροσώπων του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος της Θεσσαλίας ήταν πολύ μαζική - εκφράστηκε η πεποίθηση όλων ότι μόνο με τον ενωτικό, δυναμικό και συντονισμένο αγώνα της η αγροτιά μπορεί να επιβάλει λύσεις στα προβλήματα.Τονίστηκε, δε, ότι για να είναι πιο αποτελεσματικός αυτός ο αγώνας, είναι ανάγκη να συμπαραταχτούν με τους αγωνιζόμενους αγρότες και όλα τ' άλλα λαϊκά στρώματα - εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, νεολαία, συνταξιούχοι - η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άλλοι μαζικοί φορείς.

    Οπως τόνισε, μιλώντας στη σύσκεψη, ο Βαγγέλης Μπούτας,η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο συνεχώς επιδεινώνεται και έφτασε πια στο απροχώρητο, καθώς - όπως είπε χαρακτηριστικά - "σήμερα όποιο αγροτικό θέμα κι αν "πιάσει" κανείς, θα δει ότι αποτελεί πρόβλημα".

    Και όπως συμπλήρωσε στην παρέμβασή του ο Θ. Κοκκινούλης,μέλος της ΠΑΣΕ και νέος δήμαρχος Πλατύκαμπου, έρχεται και η "Ατζέντα 2000" που απειλεί με ξεκλήρισμα τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών. "Ο αγώνας μας - είπε - είναι αναγκαίος, αν θέλουμε να παραμείνουμε στο αγροτικό επάγγελμα, να μείνουμε στα χωριά μας. Αλλά για να είναι αποτελεσματικός, χρειάζεται να συμμετέχουν σ' αυτόν πάρα πολλοί αγρότες". Και διακωμωδώντας τα ΜΜΕ που αυτές τις μέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ, μας "ζαλίζουν" με το ΕΥΡΩ, αναρωτήθηκε σε τι άραγε θα ωφεληθούν οι αγρότες με την αλλαγή του νομίσματος, όταν όλα τα αγροτικά προϊόντα πλήττονται άγρια από την εφαρμοζόμενη πολιτική, η οποία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί;

    Στο χρέος του αγροτικού κόσμου να παλέψει για να κρατηθεί στη γη και στα χωριά του, προσφέροντας στην εθνική οικονομία της χώρας μας, αναφέρθηκε ο Β. Αναγνωστόπουλος,μέλος της ΠΑΣΕ και νομάρχης Καρδίτσας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στις 13 Γενάρη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας διοργανώνει συλλαλητήριο στο Λιοντάρι - στο οποίο καλεί να συμμετέχουν μαζί με τους αγρότες, όλοι οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι, οι βουλευτές και άλλες αρχές και φορείς του νομού - με αίτημα να προχωρήσουν επιτέλους τα έργα του φράγματος του Σμοκόβου,για την καθυστέρηση των οποίων επί χρόνια τώρα τις ευθύνες έχουν οι κυβερνήσεις.

    Αποφασιστικότητα

    Στην παρέμβασή του ο Σπ. Τσιοτινός,μέλος της ΠΑΣΕ, αφού αναφέρθηκε στην αγωνιστική διάθεση της αγροτιάς των Τρικάλων στάθηκε ιδιαίτερα στη βρώμικη - όπως τη χαρακτήρισε - προπαγάνδα των ΜΜΕ εναντίον της ΠΑΣΕ και του υγιούς μαχητικού κινήματος γενικότερα."Στον αγώνα μας - είπε - θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτού του είδους τις επιθέσεις που στοχεύουν να διαρρήξουν την ενότητά μας και να αποδυναμώσουν την αποτελεσματικότητα της πάλης μας. Εμείς είμαστε όμως σε θέση να βάλουμε τον κάθε κατεργάρη στη θέση του και να προχωρήσουμε μέχρι τη νίκη".

    Στις προετοιμασίες των αγροτών της Μαγνησίας να συμμετέχουν στις νέες κινητοποιήσεις, αναφέρθηκε ο Δ. Πάσχος,μέλος της ΠΑΣΕ, ενώ και όλοι όσοι πήραν το λόγο στη συνέχεια στη σύσκεψη, υπογράμμισαν την ανάγκη της ενημέρωσης, της καλής προετοιμασίας και του αποτελεσματικότερου συντονισμού του αγώνα.

    Και από τη χτεσινή σύσκεψη, λοιπόν, έγινε φανερή η αποφασιστικότητα και η ετοιμότητα της θεσσαλικής αγροτιάς να δώσει και φέτος τη μάχη της για να ανατρέψει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

    Μαζί με τους Θεσσαλούς αγρότες στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν και οι συνάδελφοί τους σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση, που θα βρεθεί ξανά μπροστά στον αγροτικό ξεσηκωμό, έχει ακόμα καιρό να το σκεφτεί και να αποφασίσει. Εχει τη δυνατότητα να συζητήσει επί της ουσίας, με τους εκπροσώπους του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, για τα προβλήματα και να δρομολογήσει άμεσα λύσεις. Αν δεν το κάνει, θα είναι αργά για να το μετανιώσει...

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Στον αγώνα και οι αγρότισσες (2005-02-11 00:00:00.0)
    Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ (2002-06-14 00:00:00.0)
    Ξανά στους δρόμους... (2001-09-04 00:00:00.0)
    Ξαναφουντώνει ο αγώνας των αγροτών (2001-01-24 00:00:00.0)
    "Θα ματανταμώσουμε"! (1999-02-16 00:00:00.0)
    Στο "πόδι" η Θεσσαλία (1997-12-02 00:00:00.0)

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ