Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Συγκέντρωση ενάντια σε προωθούμενο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του Χιώτη μικρού ΕΒΕ, Γ. Παληού, τον οποίο προωθεί η Alpha Bank έγινε χτες το πρωί στη Μυτιλήνη από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός - ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί χτες στη Μυτιλήνη - έχει ανασταλεί, αλλά δεν έχει ακυρωθεί.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς και πορεύτηκαν έως το υποκατάστημα της ALPHA BANK, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία φορέων από τη Χίο.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, χαιρέτισαν ο Νίκος Μπουλμπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λέσβου, ο Θοδωρής Ασλανίδης, πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, και ο Μάρκος Σκούφαλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι στον μικροεπιχειρηματία η τράπεζα κοινοποίησε το Φλεβάρη του 2019 διαταγή πληρωμής για ποσό ύψους 399.000 ευρώ, παρόλο που το αρχικό ποσό του δανείου ήταν 140.000 ευρώ. Ενα μήνα μετά του κοινοποιήθηκε κατάσχεση του σπιτιού (που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχουν αυτός και η σύζυγός του), ενώ ορίστηκε και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για χτες, μέχρι να ακολουθήσει η αναστολή του.

Νέα κινητοποίηση στην Αθήνα

Την Τετάρτη 13/11, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 9 π.μ. ενάντια σε μια ακόμη απόπειρα αρπαγής λαϊκής περιουσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ΠΑΜΕ καλεί «τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους» και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά και πάλι ελεύθερο επαγγελματία που η επιχείρησή του καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης, οπότε ένα επιχειρηματικό δάνειο χαμηλού ύψους που είχε λάβει από την Alpha Bank κηρύχθηκε ληξιπρόθεσμο, με αποτέλεσμα σήμερα το σπίτι του να οδηγείται σε πλειστηριασμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας (2019-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ