Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Οχι στις απολύσεις - Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα δημόσια προνοιακά ιδρύματα και δομές, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας τους.

Οι δυνάμεις του κλάδου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων έθεσαν στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα για: Αμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να μη γίνει καμία απόλυση. Γενναία κρατική χρηματοδότηση της Πρόνοιας και των Ιδρυμάτων. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και ίδρυση νέων δημόσιων.

Παρά τις πιέσεις των συγκεντρωμένων για συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, το υπουργείο είχε «κατεβάσει ρολά»...

Να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία δεκαετία, το προσωπικό των δημόσιων μονάδων Πρόνοιας μειώθηκε σχεδόν κατά 50%. Από 5.000 εργαζόμενους το 2010 σήμερα υπηρετούν 2.600, εκ των οποίων 300 επικουρικοί αναμένεται να απολυθούν τέλη Δεκέμβρη.

«Tην ίδια στιγμή που έχουμε συρρίκνωση και κλείσιμο των ιδρυμάτων, μείωση εργαζομένων, κόψιμο παροχών, διαπιστώνουμε και τη γιγάντωση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στην Ειδική Αγωγή και την Αποκατάσταση», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ. «Στις όποιες δομές δημόσιας Ειδικής Αγωγής σήμερα καλύπτονται υποτυπωδώς 30.000 παιδιά. Στον επιχειρηματικό τομέα της Ειδικής Αγωγής είναι 50.000 παιδιά. Στο δημόσιο τομέα της αποκατάστασης δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κρεβάτι τα τελευταία 15 χρόνια, είναι μόλις 200 τα δημόσια κρεβάτια τα οποία υποβαθμίζονται διαρκώς, ενώ οι ανάγκες είναι τουλάχιστον για 2.000. Ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας έχει υψηλή κερδοφορία, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από 1.100 κρεβάτια τα τελευταία δέκα χρόνια. Η "ανάπτυξή" τους, για τον λαό, για τους ανάπηρους είναι τραγωδία, σημαίνει περικοπή δικαιωμάτων και περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ