Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολύτιμα συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο της ταξικής πάλης από τη δεκαετία του 1940

«1940 - 1949: Δεκαετία όξυνσης της ταξικής πάλης στην Ελλάδα»: Με το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό, η ενδιαφέρουσα ημερίδα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μια πρωτοβουλία που παρακολούθησαν μέλη και φίλοι του Κόμματος, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, φοιτητές και σπουδαστές, και εντάσσεται στις δραστηριότητες της Οργάνωσης με αφορμή τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας και την ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του '44.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο φουαγιέ της αίθουσας υπήρχε έκθεση σε ταμπλό, με φωτογραφίες, χάρτες, φύλλα του «Ριζοσπάστη» και άλλα ντοκουμέντα. Στιγμιότυπα από την Κατοχή, την οργάνωση της αλληλεγγύης και του ένοπλου αγώνα, την Απελευθέρωση, την ένοπλη ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του 1944, που «ζωντάνεψαν» στα μάτια όσων συμμετείχαν στην ημερίδα την κρίσιμη δεκαετία του '40.

Τους συμμετέχοντες στην ημερίδα καλωσόρισε η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, σημειώνοντας ότι στόχος είναι όχι μόνο η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, αλλά και να αποτελέσει υλικό για εξαγωγή συμπερασμάτων για τους αγώνες και την ταξική πάλη σήμερα.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ακολούθησαν οκτώ θεματικές παρεμβάσεις, σχετικές με το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ