Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Τα υπόλοιπα κόμματα

Τις δικές τους προτάσεις για την επίτευξη της πολιτικής σταθερότητας που θέλει το κεφάλαιο κατέθεσαν οι αρχηγοί των άλλων αστικών κομμάτων.

Για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, «η αναθεώρηση δεν απάντησε σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η αλλαγή του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων», δηλαδή ιδιωτικών πανεπιστημίων. Σημείωσε ότι το κόμμα της συμφωνεί «με την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής», για σταθερές αντιλαϊκές κυβερνήσεις δηλαδή, αλλά διαφωνεί με την εκλογή του από σχετική πλειοψηφία, που προτείνει η ΝΔ, καθώς θεωρεί ότι έτσι «υποβαθμίζεται ο θεσμός». Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «η αναθεώρηση αυτή, παρά τις αστοχίες και την ατολμία της, είναι η απάντηση του πολιτικού συστήματος στις προκλήσεις της νέας εποχής»...

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, μετά τα περί «παρασιτικού, δουλοπαροικού, αποικιοκρατικού καπιταλισμού» κ.λπ., στο διά ταύτα, δείχνοντας ότι αυτός και το κόμμα του μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με τα άλλα αστικά κόμματα, πρότεινε ένα κοινό σώμα βουλευτών και κληρωτών οι οποίοι θα αποφασίζουν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας (αν δεν επιτευχθεί η εκλογή μόνο από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία) μέχρι και τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, πρότεινε και εκείνος απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για «ατολμία», επειδή δεν προχώρησε την αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να νομιμοποιηθούν και να συνταγματοποιηθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Φοβάστε να κυβερνήσετε, να μπήξετε το μαχαίρι στο κόκαλο», είπε. Απαίτησε επίσης να μην υπάρχει συνδικαλισμός στην αστυνομία και στο στρατό, ενώ από το αντιδραστικό του ντελίριο δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα εθνικιστικά κηρύγματα, με τις αθλιότητες περί «εισβολής» που δέχεται η Ελλάδα, το αίτημα να γκρεμιστούν τζαμιά κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ