Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδίκη Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση

Σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε χτες ο πρώην βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο Ηλ. Σταύρου, πρώην στέλεχος της ΧΑ, για συκοφαντική δυσφήμηση. Εκτός από τον Κασιδιάρη, ο Σταύρου είχε καταθέσει μήνυση και εναντίον του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες επειδή το διάστημα που αναρτήθηκαν τα δημοσιεύματα ήταν προφυλακισμένος.

Ο Ηλίας Σταύρου, υπενθυμίζεται, είναι πρώην μέλος της ναζιστικής οργάνωσης που έχει αποχωρήσει και έχει καταθέσει εναντίον της ηγεσίας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Το 2014, μετά τις καταθέσεις του στις ανακρίτριες, αναρτήθηκαν δύο δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής που τον χαρακτήριζαν «διαταραγμένο ψυχικά», «μοιχό» κ.λπ., ενώ υποστήριζαν επίσης ότι είχε επιτεθεί σωματικά και λεκτικά εναντίον του κουρέα της Βουλής, την εποχή που ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο Ηλίας Σταύρου, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, μήνυσε τους Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκο για συκοφαντική δυσφήμηση, υποστηρίζοντας ότι θέλουν να τον απαξιώσουν και ως εκ τούτου να αποδομήσουν τις καταθέσεις του.

Το δικαστήριο αποφάσισε για τον Κασιδιάρη ότι οι κατηγορίες που αφορούν τους παραπάνω ισχυρισμούς δεν εμπίπτουν στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά σε αυτό της εξύβρισης, αδίκημα που έχει παυθεί υφ' όρον. Δέχτηκε όμως το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης για το περιστατικό με τον κουρέα της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ασκήθηκε έφεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ