Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις στρατευμένων για την εμπλοκή που μεγαλώνει

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στρατευμένων για την εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Σε επιστολή τους προς τον «Ριζοσπάστη», φαντάροι από τους Τοξότες Ξάνθης σημειώνουν σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας ότι «η Ελλάδα μάτωσε δίπλα στις ΗΠΑ και αυτό θα συμβεί και στο μέλλον»:

«Οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των φαντάρων. Η περηφάνια της κυβέρνησης για το αίμα που έχουν χύσει παλαιότερα Ελληνες στρατιώτες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η υπόσχεσή της στους Αμερικανούς πως αυτό θα ξαναγίνει μόλις χρειαστεί, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη.

Οι δηλώσεις αυτές εξωραΐζουν το γεγονός ότι στο παρελθόν σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν Ελληνες φαντάροι σε επιχειρήσεις όπως αυτές στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την Κορέα, όχι για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας αλλά ως θυσία για ξένα συμφέροντα.

Φανερώνουν ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης στο παρόν. Και αυτά είναι να μας μπλέξουν ακόμα πιο βαθιά στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και στα σχέδια ενίσχυσης της στρατιωτικής του παρουσίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που έχουν φανερό στόχο τη δημιουργία μετώπου απέναντι στη Ρωσία. Σχέδια στα οποία η Ελλάδα, εξαιτίας όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, είναι ήδη βαθιά χωμένη, μιας και έχει γίνει μία απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, επωμίζεται ο ελληνικός λαός το τεράστιο οικονομικό φορτίο των δαπανών που ξοδεύονται στα ΝΑΤΟικά προγράμματα και τις αποστολές.

Κάθε αγνού πατριώτη πρέπει να του σηκώνεται η τρίχα με αυτές τις εξελίξεις, που φέρνουν μόνο κινδύνους. Πρέπει να παλέψουμε μαζί με το λαό ώστε η χώρα μας να ακυρώσει την ανανέωση της πρόσφατης Στρατιωτικής Συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ, να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις, να γυρίσουν πίσω όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται σε αποστολές στο εξωτερικό, να απεμπλακούμε μια και καλή από το ΝΑΤΟ και τα σχέδιά του».

Εξω οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι από την Αλεξανδρούπολη και όλη τη χώρα

Φαντάρος που υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη σημειώνει σε επιστολή του:

«Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πριν από μερικές βδομάδες έφτασε πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την απέχθεια πολλών φαντάρων. Μπορεί στα επίσημα μέσα της πόλης και από τα χείλη των στελεχών της Τοπικής Διοίκησης να διαφημιζόταν σαν ένα είδος αξιοθέατου, αλλά δεν ήταν λίγοι αυτοί που διαφώνησαν με αυτόν το χειρισμό, αλλά και με τη συνολική κατεύθυνση που δίνεται για την αμερικανική βάση στο λιμάνι της πόλης.

Βρίσκουμε απαράδεκτο το γεγονός ότι το στράτευμά μας παρέχει διευκολύνσεις και υπηρεσίες στη δολοφονική μηχανή των ΗΠΑ. Το ότι ζητήθηκε από Ελληνες στρατιώτες να φυλάνε σκοπιά γύρω από το πλοίο. Πρόκειται για την ίδια πολεμική μηχανή των ΗΠΑ που στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν οι περισσότεροι από τους σημερινούς στρατιώτες ήμασταν ακόμη παιδιά, βομβάρδισε και διαμέλισε μια χώρα με την οποία συνορεύαμε, τη Γιουγκοσλαβία. Πρόκειται γι' αυτούς που με τους πολέμους τους έχουν ξεριζώσει από τις πατρίδες τους ολόκληρους λαούς, δημιουργώντας το οξυμένο πρόβλημα του Προσφυγικού στη χώρα μας.

Σε αυτούς τους δολοφόνους παραχωρείται το λιμάνι της πόλης, όχι μόνο για ευκαιριακή χρήση, αλλά για να φτιάξουν το ορμητήριό τους. Ετσι μπλέκονται οι Ενοπλες Δυνάμεις και ο λαός μας σε σοβαρούς κινδύνους.

Να μην παραχωρηθεί το λιμάνι στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους. Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ