Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ανασυγκρότηση με υλικά ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκε χτες με συνάντηση με τον Γάλλο οικονομολόγο Τ. Πικετί και την δήμαρχο Παρισιού, Αν Ινταλγκό, η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι, όπου είχε επίσης συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της χώρας Φρ. Ολάντ, ενώ μίλησε σε εκδήλωση εγκαινίων έδρας σε πανεπιστήμιο του Παρισιού με θέμα το δημόσιο χρέος, όπου αναπαρήγαγε τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα για τα αίτια της κρίσης, του χρέους, για το κακό ΔΝΤ και τις λάθος εκτιμήσεις του. Μια «εισαγωγή» που είχε ως κατάληξη προτροπές στην ΕΕ για «ενίσχυση της αναπτυξιακής πτυχής» της στρατηγικής της, στην κατεύθυνση προτάσεων που έχουν πέσει στο «τραπέζι» στο πλαίσιο της συζήτησης για το μέλλον της ΕΕ, όπως π.χ. η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας προκειμένου να παρέχεται μεγαλύτερη ευελιξία στις κυβερνήσεις για μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. «Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν υπάρχει τελικά αυτή η αναγκαία πολιτική βούληση για γενναίες αποφάσεις», διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε χτες η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αριθμεί ...694 μέλη, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απ' την ΠΓ και την ΚΕ έως τα κατώτερα όργανα του κόμματος, αλλά και ...προσωπικότητες της λεγόμενης κεντροαριστεράς, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, που έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες μετεγγραφές απ' το συγκεκριμένο κόμμα, όπως η Ρεγγίνα Βάρτζελη, γνωστή για τη θητεία της ως διευθύντριας του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του ή ο προσωπικός γιατρός του Α. Παπανδρέου Θ. Λιβάνης. Επίσης, πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Μαρία Θεοχάρη, ο Θ. Γικόνογλου, η Χρύσα Μανωλιά, ο Δ. Πιπεργιάς, ο Χ. Κοκκινοβασίλης, ο πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ν. Μαδεμλής κ.ά. Μεταξύ άλλων ...παραγόντων διακρίνονται οι Απ. Γκλέτσος, Στ. Κραουνάκης κ.ά.

Το νέο ...όργανο θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο και αναλαμβάνει την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης οργανωτικών προσαρμογών στην πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ