Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ανεβάζει στροφές ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας

INTIME NEWS

Επιτάχυνση στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση χτες του υπουργικού συμβουλίου, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν οι επερχόμενες αντιασφαλιστικές ανατροπές και οι νέοι «μποναμάδες» της κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο και συνολικά την οικονομική της πολιτική.

Ο Γ. Βρούτσης παρουσίασε τις αντιασφαλιστικές ανατροπές που σχεδιάζει το υπουργείο του και κινούνται στην κατεύθυνση της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης και ενίσχυσης του ανταποδοτικού χαρακτήρα αυτής, όπως και σε μείωση των εισφορών για τη μεγάλη εργοδοσία για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» των μεγάλων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, παρουσίασε τις βασικές πτυχές που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση, και περιλαμβάνει τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών «F16» και «Μιράζ 2000» καθώς και τη συμφωνία για την παροχή «επιπλέον υλικών» («excess materials») για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των υποβρυχίων (τύπου 209 και 214) του Πολεμικού Ναυτικού.

Ενώ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου για την «Αξιολόγηση, την Αναβάθμιση και την Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση», για την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης μέσω της «αξιολόγησης» των Ιδρυμάτων και σύνδεσης αυτής με τη χρηματοδότησή τους.

Παρουσίαση έγινε και απ' τον Κ. Χατζηδάκη του λεγόμενου «Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα» (βλέπε αναλυτικότερα σελ. 12).

Τέλος, το υπουργικό συμβούλιο προέβη στην προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ετοιμάζει νομοσχέδιο για να βάλει στον γύψο τις διαδηλώσεις

Επιβεβαιώνοντας ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση της καταστολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του χτες επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για να μπουν «στο γύψο» οι διαδηλώσεις.

Ο Στ. Πέτσας, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες και σίγουρα πριν από τα Χριστούγεννα θα υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, με στόχο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα είτε μέχρι τέλος του χρόνου είτε από τις αρχές του επόμενου να υπάρξει νομοσχέδιο που θα βάζει ένα νέο πλαίσιο για τις πορείες «με γνώμονα και τη δυνατότητα των ανθρώπων να διαδηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, αλλά και να μην ταλαιπωρούνται όλοι». «Θα βάλουμε μια τάξη σε αυτό, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Είναι πολλές οι τεχνικές και οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες και για αυτόν το λόγο θα κάνουμε την απαιτούμενη διαβούλευση», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μεταξύ άλλων εισαγγελικό λειτουργό... συγκεντρωσιάρχη, ο οποίος μάλιστα θα υποδεικνύει εναλλακτικές διαδρομές στους διαδηλωτές, θα κρίνει ότι υπάρχει «κίνδυνος διασάλευσης της οικονομικής ζωής της πόλης», θα αποφαίνεται - ακόμα και σε αντίθεση με όσα λέει η Αστυνομία - περί της δύναμης της διαδήλωσης, ώστε να καθορίζεται και το τμήμα του πεζοδρομίου ή του οδοστρώματος που αυτή θα καταλαμβάνει, ενώ οι οργανωτές της διαδήλωσης θα καταθέτουν ακριβές δρομολόγιο που θα ακολουθήσει η πορεία. Μάλιστα, τα σχετικά δημοσιεύματα, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έρχεται να ικανοποιήσει έναν διαχρονικό και μύχιο πόθο του κεφαλαίου, γράφουν πως το νομοσχέδιο θα είναι «κατά 80%» βασισμένο σε αντίστοιχο νομοσχέδιο που είχαν καταρτίσει το 2012 οι συνταγματολόγοι Αλιβιζάτος, Μανιτάκης και Βροντάκης, μετά από αίτημα του τότε δημάρχου Αθήνας και στελέχους του ΚΙΝΑΛ, Γ. Καμίνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπάθησε να κρύψει τα «άπλυτα» για να στηθούν οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές (2020-07-10 00:00:00.0)
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια... (2020-07-01 00:00:00.0)
Αστειότητες (2019-11-07 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις για παραίτηση της τοπικής κυβέρνησης (2019-06-19 00:00:00.0)
Μπράβο πρόεδρε! (2003-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ