Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Προσπάθησε να κρύψει τα «άπλυτα» για να στηθούν οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές

Να σπρώξει «κάτω απ' το χαλί» τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία «πατάει» η απόπειρα της σημερινής να βάλει στο «γύψο» τις διαδηλώσεις, επιχείρησε στην τοποθέτησή του ο Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να στήσει το κάλπικο παιχνίδι των «συντηρητικών» και «δημοκρατικών» υπηρετών του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «νομοσχέδιο εμπνεύσεως ανθρώπων που καμία σχέση δεν έχουν με δημοκρατική παράδοση» και «αντιδραστική τομή με στόχο τη δημοκρατία», επιδιώκοντας φυσικά να κρύψει ότι το νομοσχέδιο είναι κρίκος στην πολιτική που και η δική του κυβέρνηση υπηρέτησε, με φιρμάνια για απαγόρευση κινητοποιήσεων, νόμους για να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, που κατέστησαν ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, διατηρώντας τους τρομονόμους κ.ο.κ.

Αλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον Κυρ. Μητσοτάκη που θύμισε ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευσε διαδηλώσεις, τις δικαιολόγησε πλήρως ισχυριζόμενος ότι τότε οι απαγορεύσεις έγιναν για λόγους «εθνικής ασφάλειας» σε περίπτωση επίσκεψης ξένου ηγέτη!

Εξάλλου, θυμίζοντας τις μέρες που ως κυβέρνηση επιστράτευε τα ίδια «επιχειρήματα», περί «ταλαιπωρίας» από τις κινητοποιήσεις, φρόντισε να ρίξει και νερό στο μύλο της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας αναφερόμενος σε «ορισμένες καταστάσεις που σε ακραίες στιγμές μπορεί να έχουν δημιουργήσει δυσφορία στο κοινωνικό σύνολο». Υπενθύμισε δε ότι υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για να λύσει αυτά τα «προβλήματα», σημειώνοντας πως «υπήρξαν και υπάρχουν περιπτώσεις που η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει περιορισμό» των διαδηλώσεων.

Κατά τ' άλλα, με τα γνωστά περί «ακροδεξιών εμμονών» της κυβέρνησης, στη προσπάθεια να παρουσιάσει την καταστολή ως κάτι άσχετο με την πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε ένα τέτοιο μέτρο «γιατί φοβάται για τις εξελίξεις και για τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται από Σεπτέμβρη» και σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται «χρειάζεται σχέδιο, όραμα και ηγεσία ώστε να πατήσει ξανά γερά στα πόδια της» και «όχι αυταρχισμό, καταστολή και προπαγάνδα», διαχείριση δηλαδή προς όφελος του κεφαλαίου με έμφαση στην ενσωμάτωση του λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στο ΚΙΝΑΛ για την ψήφιση του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι μπορεί «πολλοί να ζήλεψαν τη δική σας διαδρομή προς τα έδρανα της ΝΔ, κ. Χρυσοχοΐδη» και σπεύδοντας να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «συνέχεια» της «δημοκρατικής παράταξης», ενώ ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με μια αγιογραφία της μεταπολίτευσης, για την οποία ανέφερε ότι «μας έδωσε το συμβόλαιο για την ομαλότερη δημοκρατική περίοδο της πατρίδας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ