Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι ο λαός θα καθίσει στ' αυγά του
Γιάννης Γκιόκας: Πλήρωσαν βαρύ τίμημα οι λαοί στις χώρες όπου εφαρμόστηκαν τέτοιες διατάξεις

Eurokinissi

Στη δευτερολογία του ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Γιάννης Γκιόκας, σημείωσε ότι μόνο ένα επιχείρημα της κυβέρνησης της ΝΔ έχει βάση, και αυτό είναι ότι οι αντιδραστικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου της έχουν ήδη εφαρμοστεί σε άλλες χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ, ειδικά από το 1991 και την παγκόσμια υποχώρηση του εργατικού κινήματος.

Ομως αυτό που δεν λένε όσοι πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι ότι το τίμημα που πλήρωσαν οι λαοί σε αυτές της χώρες «ήταν η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις χρόνων, στους μισθούς, στις συντάξεις, ήταν η υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας, ήταν όλο αυτό το κοινωνικό πισωγύρισμα, η βαρβαρότητα», της οποίας δείγμα «το είδαμε πρόσφατα με τις εικόνες των ομαδικών τάφων, τις εκατόμβες θυμάτων. Αυτός είναι ο "προηγμένος" κόσμος σας».

Τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν προβλέπει την απαγόρευση μόνο μαζικών οργανώσεων του κινήματος, αλλά περιλαμβάνονται και συγκεντρώσεις πολιτικών κομμάτων, ενώ έκανε και πάλι σαφές ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν από τη κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για να διευκολυνθεί «το ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει» δεν αλλάζουν τίποτα.

Εφερε ως παράδειγμα το άρθρο 13, λέγοντας ότι με την αφαίρεση του «ιδιώνυμου» «απλά κάνατε την ανάγκη φιλοτιμία. Γιατί σας είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Στην ουσία ήταν ένα άρθρο εκφοβισμού, που στο μόνο που θα οδηγούσε ήταν να συλλάβετε δέκα και είκοσι χιλιάδες ανθρώπους που συμμετέχουν σε μια απαγορευμένη συγκέντρωση. Ομως το βασικό του άρθρου 13 είναι η αστική ευθύνη του οργανωτή, που αυτή παραμένει». Εκανε σαφές ότι ακόμα και να ψηφιστεί θα το ακυρώσει η ταξική λαϊκή πάλη, όπως έκανε και με παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.

Μαρία Κομνηνάκα: Υπόβαθρο του άρθρου 19 είναι ο τρομονόμος

Η Μαρία Κομνηνάκα, δίνοντας επιπλέον στοιχεία για το άρθρο 19, που από την αρχή ανέδειξε το ΚΚΕ ότι είναι η καρδιά του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε στην υπό σύσταση Διεύθυνση αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης: «Θα μετέχουν κρατικές και μη αρχές, από μυστικές υπηρεσίες μέχρι ΜΚΟ, ιδιωτικοί φορείς, λόμπι, φόρουμ, για να παρεμβαίνουν με προληπτικά μέσα, σε σχολεία, σε πανεπιστήμια και όπου αλλού για να συκοφαντήσουν, να ποινικοποιήσουν, να βάζουν ταφόπλακα σε κάθε προοδευτική σκέψη που αμφισβητεί και αντιστέκεται στη βαρβαρότητα του συστήματός σας. Αυτό δεν είναι η αποριζοσπαστικοποίηση;».

Σημείωσε ότι υπόβαθρο αυτού του άρθρου είναι και ο τρομονόμος, που πηγάζει από τις σχετικές Οδηγίες της ΕΕ, ταυτίζει τα ριζοσπαστικά κινήματα με την τρομοκρατία και τον επέκτεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Δελής: Νομοθέτημα προληπτικής καταστολής

«Πρόκειται για ένα ακόμα νομοθέτημα προληπτικής καταστολής των αγώνων του λαού και εξ αυτού του λόγου και μια ιδιότυπη προαγγελία κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής το επόμενο διάστημα, ένα νομοθέτημα ανάμεσα στα τόσα και τόσα που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο Γιάννης Δελής. Αλλωστε «ένα νομοσχέδιο το οποίο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση κάθε κινητοποίηση μέσα από διατάξεις - λάστιχο, τις οποίες θα ερμηνεύει η Αστυνομία, καθώς και άλλοι μηχανισμοί καταστολής, ένα νομοσχέδιο το οποίο ανοίγει τον δρόμο για κάθε είδους προβοκάτσιες (...) δεν παίρνει καμία βελτίωση. Η θέση του είναι στο καλάθι των αχρήστων».

Πρόσθεσε δε πως «εμείς, ξέρετε, δεν μασάμε από την ύπουλη κυβερνητική προπαγάνδα ότι τάχατες αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο δεν αφορά τους οργανωμένους και περιφρουρημένους αγώνες του ταξικού κινήματος. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Το μαρτυρά αυτό και η πολύχρονη πείρα του ταξικού κινήματος, που λέει ότι γι' αυτούς τους αγώνες προορίζονται πάντα τα κατασταλτικά μέτρα».

Νίκος Παπαναστάσης: Νομοσχέδιο - συνέχεια στον «νόμο και τάξη»

«Παραχωρείτε στην αστυνομία και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς το νομοθετικό πλαίσιο για να παραταχθούν απέναντι στο λαϊκό κίνημα», ανέφερε ο Νίκος Παπαναστάσης. Ανέδειξε ότι πρόκειται για συνέχεια του συνολικού κατασταλτικού πλαισίου της κυβέρνησης, που προστίθεται στους σύγχρονους μηχανισμούς φακελώματος κ.ο.κ. «Ηδη εκπαιδεύετε και τους εικονολήπτες ΜΑΤατζήδες για να είσαστε σίγουροι ότι θα φακελώνεται ο κάθε διαδηλωτής», σημείωσε.

Επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, στην πορεία της βίαιης χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος, βρήκε έτοιμο έδαφος, πάτησε πάνω στα κατασταλτικά μέτρα που είχαν περάσει ή προετοιμαστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με χαρακτηριστικό το νόμο ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, του ΣΥΡΙΖΑ». Αλλωστε, συνέχισε, «είναι πολύ πρόσφατος ο Μάρτης του 2019, όταν όλοι εσείς μαζί, περιχαρείς, συνυπογράφατε τη Διακήρυξη της Αθήνας για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης».

Λιάνα Κανέλλη: Καμουφλάζ τα «συγκοινωνιακά προβλήματα»

Η Λιάνα Κανέλλη, δείχνοντας πόσο σαθρά και άθλια είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για να καμουφλάρει τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, σημείωσε ότι «με βάση τα όσα έχουν λεχθεί από τον υπουργό και τους βουλευτές της ΝΔ», αλλά και άλλους, το νομοσχέδιο αυτό «θα έπρεπε να το είχε φέρει το υπουργείο Συγκοινωνιών», καθώς για όλους αυτούς «όλη η δημοκρατία της Ελλάδας είναι συγκοινωνιακό πρόβλημα».

Απευθυνόμενη στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που και χτες «καβγάδισαν» για το ποιος είναι καλύτερος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε: «Πού είναι οι ευαισθησίες σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν ολόκληρες Νεολαίες, σαν την Κομμουνιστική Νεολαία της Τσεχίας, κόμματα ολόκληρα μέσα στην Ευρώπη των "27", των δημοκρατών, των πάντων, δεν έχουν δικαίωμα να κατέβουν σε εκλογές, δικαίωμα να κάνουν διαδήλωση, δικαίωμα να παρουσιαστούν;».

Λεωνίδας Στολτίδης: Ανιστόρητοι υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων

«Πρέπει να πούμε ότι συμπεριφέρεστε όλοι σας, η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις, ως αμετανόητοι "Λασκάρηδες", ανατροφοδοτώντας τις αυταπάτες σας για το τελείωμα, το ξεμπέρδεμα με την ταξική πάλη. Συμπεριφέρεστε ως ανιστόρητοι υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων, αρνούμενοι να αποδεχτείτε ότι η προσπάθεια γονατίσματος του εργατικού και λαϊκού κινήματος γκρεμίστηκε ακόμα και σε δικτατορία, ακόμα και σε κατοχή», επεσήμανε ο Λεωνίδας Στολτίδης.

«Πώς να καθίσουν στα αυγά τους οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να τους πάρουν τα σπίτια τα κοράκια οι τραπεζίτες», οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι στην Εστίαση και τον Τουρισμό, στο Εμπόριο, στον αγροτικό τομέα, «που βουλιάζουν στην ανέχεια από την πολιτική και οικονομική στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων». «Δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια ο λαός μας μπροστά στον κίνδυνο να πεθαίνει μαζικά από τις ελλείψεις των στοιχειωδών υποδομών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία».

Γιώργος Λαμπρούλης: Πρόκληση η προπαγάνδα για τα μικρομάγαζα

Ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι «μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η κυβερνητική προπαγάνδα που προσπαθεί να πλασάρει το νομοσχέδιο ως σωτήριο για τα μικρομάγαζα», ενώ διαχρονικά η αντιλαϊκή πολιτική φορτώνει με τόσα βάσανα τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, οδηγώντας τους από το κακό στο χειρότερο, σε σταδιακό ξεκλήρισμα, για να κερδίζουν χώρο οι μεγάλες αλυσίδες.

Απάντηση έδωσε και στα περί «ταλαιπωρίας της πλειοψηφίας των πολιτών»:

«Ο καημός σας δεν είναι η προστασία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι ή ο περιορισμός των μπαχαλάκηδων, όπως τους ονομάζετε. Αντίθετα, αξιοποιώντας τις τάχα κινητοποιήσεις, που δεν ενοχλούν και ιδιαίτερα την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τους προβοκάτορες, στοχεύετε ακριβώς τις μαζικές, ταξικές και περιφρουρημένες διαδηλώσεις, αυτές που το περιεχόμενό τους δεν βολεύει το σύστημα, θέλετε να συκοφαντήσετε συλλήβδην το ταξικό εργατικό κίνημα, όποιον αντιστέκεται, παλεύει, αμφισβητεί, όποιον συγκρούεται με τη σημερινή δικτατορία του κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελλοχεύουν κίνδυνοι για τα λαϊκά δικαιώματα (2016-07-16 00:00:00.0)
Ενα επικίνδυνο ψευδεπίγραφο νομοθέτημα (2014-04-11 00:00:00.0)
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα σώματα ασφαλείας (2014-03-07 00:00:00.0)
Ολα τα πτυχία «σε ένα τσουβάλι»! (2010-09-01 00:00:00.0)
Καταψηφίζει επί της αρχής το ΚΚΕ (2005-05-25 00:00:00.0)
Εγκλημα σε βάρος του 8ωρου! (1998-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ