Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Στη Μαύρη Θάλασσα για το ΝΑΤΟ

Στη Μαύρη Θάλασσα μπήκε το πλοίο γενικής υποστήριξης του ΠΝ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ», ΠΓΥ, για να πάρει μέρος σε ασκήσεις με ΝΑΤΟικό καπέλο, την ώρα που κλιμακώνεται η κόντρα του ευρωατλαντικού άξονα με τη Ρωσία για τον έλεγχο της περιοχής.

Το «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» επιχειρεί εδώ και μερικές βδομάδες, έχει ενταχθεί ως «πλοίο διοίκησης» (ναυαρχίδα) της μόνιμης αντιναρκικής ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ (SNMCMG2). Μαζί με τα άλλα πλοία της αρμάδας, ανάμεσά τους και το τουρκικό «TCG AMASRA», πέρασε τα Στενά για να μπει στη Μαύρη Θάλασσα ώστε να πάρει μέρος, στο διάστημα 10 - 19 Ιούλη, στην άσκηση του βουλγαρικού ΠΝ «BREEZE 20», όπου αναμένεται να μετάσχουν και βασικές μονάδες των Ρουμάνων.

Αμέσως μετά, 20 με 26 Ιούλη αναμένεται η αμερικανο-ουκρανική άσκηση «SEA BREEZE - 2020» στα βορειοδυτικά της Μαύρης Θάλασσας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πάρουν εκεί μέρος και πλοία της ΝΑΤΟικής αρμάδας, με ανοικτό το ενδεχόμενο της παρουσίας και του «ΑΛΙΑΚΜΩΝ».

Την ίδια ώρα, πλοία του τουρκικού ΠΝ «οργώνουν» το Αιγαίο πάντα με «καπέλο» ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστική περίπτωση το πλοίο «TCG YILDIRIM», που συνόδευσε το γερμανικό πλοίο γενικής υποστήριξης FGS BERLIN, το οποίο ανεφοδίασε εν πλω τη ναυαρχίδα έτερης ΝΑΤΟικής αρμάδας, της SNMG2, το ισπανικό «ALVARO de BAZAN».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ